OMS: Tulpina de coronavirus B.1.617 din India este „îngrijorătoare”. Mai contagioasă și rezistentă

Coronavirus   Foto: Pixabay
COVID -19: Tulpina de coronavirus descoperită în India, B.1.617, a fost clasată drept „îngrijorătoare”, a anunțat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în special pentru că este mai contagioasă.

„Există informații că tulpina B.1.617 de coronavirus descoperită în India este mai contagioasă”, dar există, de asemenea, dovezi care sugerează că are un grad de rezistență la vaccinuri și „prin urmare o clasificăm ca o variantă care prezintă îngrijorare la nivel global”, a declarat doctor Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic al luptei împotriva COVID-19 din cadrul OMS.

Oamenii de știință au explicat că mai multe detalii vor fi publicate marți în raportul epidemiologic săptămânal al agenției ONU, dar că sunt încă multe cercetări de făcut cu privire la această tulpină, în special prin secvențierea crescută, „pentru a afla măsura în care acest virus circulă” dar și gradul de „severitate” care atenuează eficacitatea vaccinurilor.

Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 4.000 de persoane mor în fiecare zi din cauza COVID -19 în India, unde bilanțul total indică aproape 250.000 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel