Pandișpan pufos cu vișine, rețetă cu 6 ouă. Cea mai bună prăjitură de sezon

captură foto Youtube AdeLina's Kitchen
Vișinele sunt unele dintre fructele-vedetă ale sezonului estival. Ele conțin: apă (80-90%), zaharuri (6-14%), acizi (2-4%), pectine, substanțe tanoide, proteine, celuloză, săruri minerale, provitamina A, complexul de vitamine B, acid folic, vitamina E. Valoarea energetică a vișinelor este de circa 63 kcal la 100 de grame. 

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

6 ouă
6 linguri de zahăr tos
6 linguri de făină
un pachet de unt gras şi nesărat
o fiolă de esenţă de rom
coajă de la o jumătate de lămâie
o linguriţă de zeamă de lămâie
un vârf de cuţit de sare
un plic de praf de copt

Pentru compoziţia de fructe:

1 kg vişine coapte
un pahar şi jumătate de zahăr tos
zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade. În prealabil, taie vișinele în patru. Între timp, unge tava cu unt, după care presară zahărul, aşază fructele cu pielița în jos şi bagă la cuptor pentru 20-25 de minute.

Separă ouăle şi bate gălbenuşurile bine cu zahărul până obţii consistenţa unui creme albe. Adaugă esenţa de rom, coaja de lămâie şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Încorporează făina, puţin câte puţin, după care bate albuşurile spumă cu sarea şi încorporează în aluat.

Toarnă compoziţia obţinută în tavă, peste fructe, la 4 minute după ce ai scos-o din cuptor, după care bag-o la loc pentru încă 30 de minute.

Redu temperatura, iar când pandişpanul este copt, scoate-l din cuptor şi desprinde cu un cuțit marginile prăjiturii de tavă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel