Panna Cotta, rețetă veche italiană în 5 pași. Foarte simplu de făcut

Panna Cotta este considerată un fel de mâncare dificil de preparat. Notează această rețetă simplă de Panna Cotta, care îți iese perfect în cinci pași. 

Panna Cotta este practic o cremă italiană ce înseamnă „smântână gătită”. Este realizată cu ingrediente ușor accesibile, cum ar fi zahărul, smântâna etc., și are o textură bogată și mătăsoasă. 

Cum faci Panna Cotta 

 

Pasul 1

Toarnă 1 ½ cană de lapte într-o tigaie și presară 3 lingurițe de praf de gelatină peste. Lasă pe foc 5-10 minute și amestecă

Pasul 2

Mărește flacăra și continuă să amesteci pentru a dizolva și înmuia gelatina. Odată dizolvată, adaugă ½ cană zahăr alb în tigaie și omogenizează.

Pasul 3

Într-un castron, amestecă 100 g de smântână grasă, 1 linguriță de extract de vanilie și puțină sare.Toarnă compoziția de gelatină peste cea de smântână și amestecă. 

Citește și Cum prepari sosul Carbonara pentru paste. Ingredientul SECRET care îi dă o aromă bogată

Pasul 4

Pune Panna Cotta într-o formă de brioșe sau rotundă și bagă compoziția la frigider timp de 4-5 ore sau peste noapte. 

Pasul 5

Pentru a desprinde Panna Cotta de marginile formei, rulează cu cuțitul pe margini. Așază vasul într-un castron umplut cu apă fierbinte timp de 3 secunde, apoi răstoarnă Panna Cotta pe o farfurie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel