Paris Match despre tragedia de la Neamț: un sistem de sănătate prost dotat și cu deficit de personal

Incendiu la ATI Piatra Neamț  FOTO: https://www.ziarpiatraneamt.ro/
Publicația Paris Match scrie despre incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Neamț și sistemul român de sănătate, prost dotat și cu puțini medici ca să facă față creșterii cazurilor de spitalizare.

”Un incendiu a răpus 10 dintre pacienții bolnavi de COVID într-un spital din Piatra Neamț. Un medic care a intrat în foc ca să salveze pacienți este privit ca un erou în toată România”, așa începe un articol din Paris Match de duminică, 15 noiembrie.

Acesta surprinde obiectiv situația: medicul-erou, cu arsuri grave, transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, declarațiile de însănătoșire ale ambasadorului american Adrian Zuckerman către doctoral-erou, Cătălin Denciu, demisia ministrului Sănătății cerută de un supraviețuitor de la Colectiv, reacția președintelui Iohannis, suspendarea pentru câteva zile a campaniei electorale PSD și PNL, reacția clasei politice față de tragedia de la Neamț.

Nu, în ultimul rând, subliniază că evenimentul ”dureros” e la 5 ani după o altă tragedie, cea de la Colectiv. Citează din afirmația Alexandrei Furnea, o supraviețuitoare de la Colectiv, care solicit autorităților să ”facă ce n-au făcut pentru noi” și ”să nu invoce protocoale învechite pentru a justifica o crimă”.

Jurnaliștii francezi amintesc că presa locală vorbește despre grave probleme privind spitalul din Neamț, dar și că planurile de securitate ale clădirii unității medicale nu sunt actualizate de 30 de ani, respectiv că spitalul a avut 8 manageri anul trecut.

Articolul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel