Părul, cinci lucruri interesante despre el: când încearcă să ne spună ceva despre starea de sănătate

Părul poate să îți cadă din mai multe motive
Părul poate spune câte ceva depre starea de sănătate, sau poate avea doar nevoie de mai multă îngrijire, dacă aspectul nu este exact cum ne-am dorit. Vedeți mai jos cinci lucruri interesante despre păr. 

Părul dumneaoastră ar putea încerc să vă spună ceva despre sănătatea dumneavoastră. În unele cazuri, unele afecțiuni și medicamente vă afectează corpul, precum și părul. În alte cazuri, este posibil să fie nevoie doar de mai multă grijă de părul sau scalpul dumneavoastră, potrivit webmd.com.

Vedeți mai jos cinci lucruri interesante cu care vă puteți întâlni în ce privește sănătatea părului și ce puteți face.

1. Mătreața nu este contagioasă. Deci, de ce apare? Medicii nu sunt siguri, dar o teorie este că s-ar putea datora unei ciuperci. Alți factori de risc posibili includ pielea grasă, stresul, obezitatea, frigul, vremea uscată și eczemele sau psoriazisul. Deși este jenant - și mâncărimea poate fi deranjantă – matreața nu este dăunătoare.

2. Pentru a reduce acumularea celulelor moarte ale pielii (mătreață), încercați să folosiți zilnic un șampon antimătreață. Lăsați șamponul timp de 5 minute pe păr să acționeze, apoi clătiți bine. Este posibil să fie nevoie să încercați mai multe șampoane împotriva matreții pentru a găsi unul care să funcționeze cel mai bine pentru dumneavoastră. Dacă unul nu mai funcționează, încercați altul. Dacă acest lucru nu ajută, apelați la medic.

3. Dacă fulgii de mătreață pe care îi vedeți sunt uleioși și galbeni, este posibil să aveți dermatită seboreică. Este o afecțiune inflamatorie a pielii care poate apărea acolo unde există o mulțime de glande seboreice, cum ar fi pe scalpul și pe fața. Deși dermatita seboreică este legată de hormoni, ciuperci și chiar de unele afecțiuni neurologice precum boala Parkinson sau HIV, aceste afecțiuni sunt tratate la fel ca mătreața: cu șampoane antimătreață.

4. Nu este o cifră exactă, dar unii experți estimează că s-ar putea să pierdem până la 100 sau mai multe fire de păr pe zi. Asta nu este motivul de alarmare și nici nu înseamnă că veți rămâne cheală. Aproximativ 90% din 100.000 de foliculi de păr produc produc păr în orice moment. Celelalte 10% sunt într-o fază de repaus (telogen), iar părul cade după aproximativ 2 până la 3 luni. Este înlocuit de păr nou, iar ciclul de creștere începe din nou.

5. În alopecia areata, sistemul dumneavoastră imunitar atacă în mod greșit foliculii de păr, determinând căderea părului - adesea brusc. Majoritatea oamenilor vor avea unul sau două porțiuni de chelie, care pot fi tratate cu ușurință cu injecții, dar în unele cazuri, tot părul corpului cade. Alopecia areata nu este dăunătoare sau contagioasă, dar poate fi greu de suportat psihologic. Părul poate crește din nou, iar tratamentul îl poate ajuta să crească mai repede. Din nefericire, unele persoane pot experimenta alopecia areata în mod repetat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel