Persoanele vaccinate cu Sputnik V sau vaccinurile chinezești nu sunt considerate imunizate în Europa
Autor: DCMedical Team pe 31 mai, 23:26 | Vaccinuri

Vaccin FOTO pexels

Țări din Uniunea Europeană au interzis accesul nerestricționat pe teritoriul lor pentru persoanele vaccinate cu serurile chinezești sau cu cel rusesc.

În cazurile vaccinurilor chinezești și a celui rusesc, autoritățile din țările membre ale Uniunii Europene nu consideră imunizată o persoană ce a fost inoculată cu unul dintre aceste seruri. Cu toate că lipsesc aprobările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sau a Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), mai multe țări europene au comandat și folosit Sputnik V. 

Primele țări care au luat măsuri în acest sens sunt Spania și Franța, care au interzis accesul nerestricționat pe teritoriile lor pentru turiștii care sunt inoculați cu Sputnik V, Sinovac sau orice altă variantă de vaccin chinezesc. Autoritățile franceze și spaniole nu sunt sigure de eficiența vaccinurilor dezvoltate în țările asiatice. 

Liderul guvernului spaniol, Pedro Sánchez, a anunțat că începând cu data de 7 iunie vor avea acces fără restricții pe teritoriul Spaniei persoanele care prezintă un certificat de vaccinare pe care să fie trecute dozele incluse pe lista aprobată de OMS și EMA.

Citește continuarea pe DC NEWS

Vaccinuri Vezi toate articolele