Peste 40% dintre români consumă apă minerală plată îmbuteliată. STUDIU
Autor: Dana Lascu pe 07 mai, 14:33 | Diverse

Patru din 10 români (40,8%) obișnuiesc să consume cel mai des apă îmbuteliată minerală plată, iar 17,5% apă îmbuteliată minerală carbogazoasă, potrivit unui studiu.

Studiul, realizat de Reveal Marketing Research, a constatat că 52% din români cred că apa de la chiuvetă nu este complet potabilă, iar consumul acesteia ar putea dăuna sănătății. Doar 30,4% dintre respondenți cred că pot bea direct apă de la chiuvetă fără să o filtreze, iar sănătatea să nu le fie afectată în niciun fel.

O pondere de 18,6% dintre românii care cred că apa de la chiuvetă este complet dăunătoare și preferă să bea doar apă îmbuteliată.

Conform studiului, atributele cele mai importante pentru români, atunci când cumpără apă îmbuteliată sunt: accesibilitatea prețului - menționat de 40,6% dintre consumatori și puritatea apei – menționată de 31,3% dintre cumpărători.

Pentru realizarea studiului au fost derulate 1.010 interviuri online cu respondenți cu vârsta peste 18 ani, online users, pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban și rural.

Studiul a fost realizat în perioada 23 aprilie - 4 mai 2021. Eroare de eșantionare +/- 3%. Nivel de încredere 95%.

Diverse Vezi toate articolele