Pfizer anunță un nou vaccin împotriva variantei Delta

Imunitate
BioNTech și Pfizer anunță un nou vaccin împotriva Covid-19, creat special pentru combaterea variantei Delta.

Valurile pandemiei de Covid-19 încă lovesc treptat țările lumii din cauza noilor variante apărute în urma mutațiilor. În acest moment, cea mai periculoasă formă a virusului este varianta Delta, fiind mult mai infecțioasă, astfel că companiile care au dezvoltat vaccinuri împotriva bolii doresc să țintească expres mutația care a pornit din India.

Potrivit Financial Times, Pfizer și BioNTech se pregătesc să înceapă de luna viitoare testările clinice pentru o nouă versiune de vaccin Covid-19 care să fie mai eficient împotriva variantei Delta, fiindcă există temeri cum că imunizările din prezent nu protejează la fel de bine față de virusul cu mutații. 

În primă instanță, vaccinul Pfizer-BioNTech era eficient în măsură de 95% împotriva variantei originale a SARS-CoV-2. Acum, odată cu continuarea testărilor clinice, rata de imunizare a început să scadă, astfel că firmele au decis să mai facă un vaccin pentru a stăvili varianta Delta, anunță și News-medical.net

Citește continuarea pe DCNEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel