PIRIBEDILUM - prospect

Foto: Pixabay
PIRIBEDILUM - prospect. Acțiune: antiparkinsonian dopaminergic; derivat piperazinic, agonist al receptorilor dopaminergici.

PIRIBEDILUM - prospect

Denumire comercială: PRONORAN

Forma: drajeuri

Indicații: tratamentul bolii Parkinson (îndeosebi în formele clinice cu tremor), atât în monoterapie, cât şi în asociere cu levodopa; tratamentului adjuvant la pacienţii vârstnici cu deficit patologic cronic cognitiv şi neuro-senzorial (cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe); tratament adjuvant în claudicaţia intermitentă din arteriopatia cronică obliterantă; indicaţie terapeutică oftalmologică, propusă pentru îmbunătăţirea simptomelor ischemice.

Contraindicații: Hipersensibilitate la piribedil sau la oricare dintre excipienţii produsului. Colaps cardiovascular. Infarct miocardic acut. Asocierea cu antagonişti dopaminergici - neuroleptice (cu excepţia clozapinei) şi antiemetice cu efecte extrapiramidale.

Atenție: Posibilă somnolenţă şi episoade de somn cu instalare bruscă, mai ales la pacienţii cu boala Parkinson. Prudenţă la conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor. Tratamentul cu piribedil nu justifică întreruperea administrării antihipertensivelor la pacienţii cu hipertensiune. Dependenţa patologică de jocurile de noroc, creşterea libidoului şi hipersexualitatea au fost raportate la pacienţii trataţi cu agonişti dopaminergici pentru boala Parkinson. Nu se recomandă utilizarea în timpul sarcinii şi alăptării.

Reacții adverse: tulburări psihice (confuzie, agitaţie, ameţeală, somnolenţă), care dispar la întreruperea tratamentului; tulburări gastro-intestinale (greaţă, vărsături, flatulenţă); tulburări vasculare (hipotensiune, sincope, tensiune arterială instabilă).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel