Pișcătura de țânțar: 10 trucuri care te scapă de mâncărime

Mușcătura de țânțar      Foto: Pixabay
Pișcătura de ț ânțar produce o mâncărime insuportabilă. Iată 10 trucuri care te ajută să scapi de ea.

Pișcăturile de țânțar pot fi extrem de neplăcute, mâncărimea pe care o produc fiind extrem de enervantă.  Iată câteva sfaturi pentru a scăpa de acest disconfort.

Aloe Vera

Aloe Vera este foarte bună pentru multe lucruri. Vă ajută să vă răcoriți când ați stat la soare prea mult timp, dar este și un tratament pentru acnee, iar acum se dovedește că funcționează bine dacă aveți o mușcătură de țânțar mâncărime. Aloe Vera răcește și calmează pielea și reduce mâncărimea. Ajută pielea să se vindece din nou.

Coaja de banană

Este posibil să nu fie primul lucru care îmi vine în minte, dar este foarte recomandat. Doar frecați cu partea interioară a unei coji de banană pe mușcătura de țânțar. Acest lucru ar trebui să reducă foarte mult mâncărimea. Umiditatea este îndepărtată din mușcătura de țânțar de zaharurile din coajă, ceea ce reduce mâncărimea.

Cuburi de gheață

Răciți zona pișcată de țânțar cât mai repede posibil pentru a preveni mâncărimea. Puneți câteva cuburi de gheață într-un prosop și presați pe zona cu mușcătura de țânțar timp de cel puțin douăzeci de minute. Frigul vă va asigura că nu simțiți mâncărimea și umflătura va dispărea.

Sare

Sarea este un alt panaceu natural. Se usucă mușcătura de țânțar, astfel încât mâncărimea ar trebui să dispară în cel mai scurt timp. Spălarea cu sare în special va ajuta. În primul rând, udați pielea din zona mușcăturii de țânțar. Luați puțină sare (de preferință grosieră) și exfoliați! Lăsați-o pe zona mușcată de țânțar o vreme și clătiți cu apă caldă. S-ar putea să te usture o vreme, dar atunci veți scăpa imediat de mâncărimea asta enervantă.

Pasta de dinți

Pasta de dinți este un alt produs care este util pentru mult mai mult decât spălarea dinților. Usucă coșurile, puteți curăța cu ea și ajută la mușcăturile de țânțari. De preferință, utilizați o pastă de dinți cu mentă. Răspândiți niște pastă de dinți pe mușcătura de țânțar și lăsați-o o vreme pe piele. Veți observa că zona se usucă rapid și că scăpați de mâncărime.

.Bicarbonat de sodiu

Bine, acesta nu este cel mai bun pentru piele, dar ajută! Amestecați niște bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma un „terci”. Apoi, întindeți-l pe zona cu mâncărime și lăsați-l pe piele timp de cincisprezece minute. Arată bine și nu veți mai observa mușcătura de țânțar.

Suc de lămâie

Acizii naturali ajuta la dispariția mâncărimilor cauzate de mușcătura de țânțar. Sucul de lămâie oprește mâncărimea și previne infecțiile. Cu toate acestea, fiți atent cu acest lucru. Utilizați sucul numai în interior și spălați-l bine înainte de a ieși la soare. Acizii din sucuri pot provoca, de asemenea, pete neplăcute pe piele și nu doriți acest lucru.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este, de asemenea, un adevărat must-have în cutia de medicamente. Ajută la coșuri, păduchi de cap, picioare transpirate și mușcături de țânțari! Nu are cel mai bun miros, dar cu câteva picături de ulei esențial această problemă este rezolvată.

Oțet de mere

La fel ca sucul de lămâie, oțetul de mere este foarte acru. Acesta este și motivul pentru care este eficient împotriva mușcăturilor de țânțari. Tamponați puțin oțet pe mușcătura de țânțar și lăsați-l să acționeze câteva minute. Dacă totul merge bine, mâncărimea va scădea.

Alcoolul

Nu, din păcate, o sticlă de vin sau un cocktail drăguț nu vor vindeca mâncărimea de la mușcătura de țânțar. În schimb, vorbim despre alcoolul sanitar pe care îl puteți cumpăra de la farmacie pentru a dezinfecta o rană. Puneți niște alcool pe un tampon de bumbac și tamponați-l pe locul mâncărimii. În câteva secunde, mâncărimea trebuie redusă semnificativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel