Plante otrăvitoare pentru pisica ta. Ce să nu ții în casă

Plantele dau casei o pată de culoare, dar și îmbunătățesc calității aerului. Studii au dovedit că acestea ajută la reducerea anxietății și depresiei. Însă unele sunt toxice pentru pisici.

Unele plante de apartament sunt dăunătoare animalelor de companie, câinilor și pisicilor. La ce plante să fiți atenți mai ales dacă aveți pisici:

* Crinul păcii (Spathiphyllum) - una dintre cele mai comune plante de apartament; crinii conțin oxalați de calciu și, dacă sunt consumați, pot provoca vărsături, iritații ale gurii și ale tractului gastrointestinal, salivare excesivă și, în cazuri severe, dificultăți la înghițire sau la respirație. Sunt periculoase doar înghițite, nu la atingere.

* Aloe Vera – gelul din frunzele lor are proprietăți medicinale, benefice oamenilor, dar toxice pisicilor deoarece poate provoca letargie, vărsături și diaree dacă este ingerat.

* Plantele de jad (Crassula) – cunoscută și sub denumirea de ”Plante de bani”, Crassula constituie un tip de plantă suculentă ușor de cultivat și gândită să aducă noroc proprietarilor lor. Sunt extrem de toxice pentru pisici, câini și cai, provocând simptome precum vărsături, letargie, depresie și necoordonare dacă sunt ingerate.

* Iedera engleză (Hedera helix) - populară ca plantă de casă cultivată în jardiniere suspendate, fapt care o transformă într-o gustare atractivă pentru felinele curioase, însă frunzele sunt toxice. Ingerate pot provoca: slăbiciune, vărsături, umflături ale gâtului, salivare excesivă, dermatită, erupție cutanată și ataxie, avertizează thespruce.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel