Portugalia: 85% din populație complet vaccinată contra COVID. Începe administrarea dozei a treia

Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Portugalia și-a atins obiectivul de a vaccina complet 85% din populație împotriva COVID-19 și va administra a treia doză (de rapel) persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, a anunțat vineri Direcția Generală a Sănătății (DGS).

„Programul de vaccinare este un succes fără echivoc în Portugalia (...) am obținut o vaccinare completă a circa 85% din populație contra COVID-19, deoarece cetățenii portughezi au acceptat procesul”, a declarat oficialul DGS, Graça Freitas.

„De săptămâna viitoare vom începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste cu o a treia doză (de rapel)”, a adăugat ea în cadrul conferinței de presă.

„Se va acorda prioritate celor peste 80 de ani și rezidenților din căminele de bătrâni”, a spus Freitas, adăugând că oricine a primit a doua doză cu peste șase luni în urmă va putea primi a treia doză.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer/BioNTech la persoanele peste 18 ani, precizând că protecția împotriva COVID-19 ar putea să scadă după primele două doze, arată Agerpres. 

Cel puțin cincisprezece țări din întreaga lume au început să administreze a treia doză persoanelor celor mai vulnerabile, în special anumite țări din UE (Franța, Italia, Germania etc.), fără a aștepta undă verde din partea autoritățile europene, anticipând apariția unui nou val pandemic odată cu venirea iernii.

Potrivit datelor naționale compilate de AFP, Portugalia se află alături de Emiratele Arabe Unite pe primul loc la nivel mondial în ceea ce privește rata de vaccinare completă, cu 84,8%, înaintea Spaniei (78%) și Singapore (77%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel