PRASUGREL - prospect

Foto: Pixabay
PRASUGREL - prospect. Acțiune: antitrombotic antiagregant plachetar; metabolitul activ este antagonist selectiv al receptorului pentru adenozindifosfat (ADP) P2Y12, împiedicând agregarea şi activarea plachetară mediate de ADP.

PRASUGREL - prospect

Denumire comercială: EFIENT

Forma: comprimate

Indicații: în asociere cu acidul acetilsalicilic (AAS), este indicat pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice la pacienţi cu sindrom coronarian acut (angină instabilă, infarct miocardic cu sau fără supradenivelare de segment ST) ce suferă  o intervenţie coronariană percutanată primară sau amânată.

Contraindicații: hipersensibilitate; sângerare patologică activă; istoric de accident vascular cerebral sau de atac ischemic tranzitor (AIT); IH severă (clasa C Child Pugh); alăptare.

Atenție: Prudenţă la pacienţii cu risc crescut de sângerare: pacienţi cu traumatism recent, intervenţie chirurgicală recentă, sângerare gastro-intestinală recentă sau recurentă sau ulcer peptic activ, vârstnici > 75 de ani şi pa­cienţi cu greutate < 60 kg (vor utiliza o doză de întreţinere de 5 mg/zi), pacienţi care utilizează simultan medicamente care pot creşte riscul de sângerare (anticoagulante orale, clopidogrel, AINS, fibrinolitice), sarcină. De regulă, se întrerupe administrarea cu 7 zile înaintea unei intervenţii chirurgicale.

Reacții adverse: Frecvent: anemie, hematom, epistaxis, hemoragie gastro-intestinală, erupţii cutanate, echimoze, hematurie, hematom şi hemoragie la locul puncţiei vasculare. Mai puţin frecvente: hemoptizie, hemoragie oculară, retroperitoneală, rectală, sângerare gingivală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel