Prea multă carne duce la obezitate: explicațiile unui nutriționist
Autor: Angela Sabău pe 08 sep, 09:08 | Diete/Fitness

Carne Foto: Pixabay

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat de ce, excesul de carne, poate duce la obezitate, în special atunci când e vorba de copii.

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Instagram de ce copiii nu ar trebui să primească proteine în exces. Potrivit ei, până la vârsta de patru ani, acestea duc la acumularea kilogramelor suplimentare, astfel că la șapte ani, copilul poate fi supraponderal.

Iată cu explică medicul nutriționist:

„Prea multe proteine la vârsta de 4 ani= kilograme în plus la 7 aniDacă până acum dădeam vina pe zahăr și grăsimi pentru excesul de greutate, studiile recente arată că prea multă carne duce la obezitate.

International Journal of Obesity a publicat un studiu portughez făcut pe 2.000 de copii în cadrul proiectului Generația XXI. Cercetătorii au constatat ca un consum excesiv de proteine (de 2-3 ori doza zilnică) la vârsta de 4 ani se traduce printr-un IMC crescut câțiva ani mai târziu.

Nevoile organismului sunt de 1 g proteine /kilogram corp/zi, însă în țările dezvoltate se consumă mult mai mult. Mâncăm chiar și de 3 ori pe zi carne, când ar trebui să mâncăm de 3 ori pe săptămână. Și nu doar carnea e vinovată, ci și consumul în exces de mezeluri și semipreparate, ouă brânzeturi sau chiar proteine de origine vegetală.

De frica îngrășatului, mulți copii primesc meniuri bogate în proteine și sărace în carbohidrați, când de fapt făinoasele dau energie pentru mișcare iar excesul de proteine predispune la obezitate. Singura soluție pentru controlul siluetei este diminuarea consumului global de mâncare, adică mai puține proteine, mai puțin zahăr, mai puține grăsimi… Chiar dacă pare ciudat, e mai sănătos să fii flămînd decât îndopat cu carne/proteine!”, spune ea.

 

          View this post on Instagram                      

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Diete/Fitness Vezi toate articolele