Primele 7 semne că ești în depresie. Simptomul suprem care te trimite la medic

După divorțul de Ducu Ion, actrița Diana Dumitrescu s-a confruntat cu stări depresive care au speriat-o și au determinat-o să meargă la terapie. 

Diana Dumitrescu este o actriță cunoscută din România, iar de când a devenit mamă a ieșit din lumina reflectoarelor. Aceasta a vorbit despre divorțul de Ducu Ion, un eveniment din viața ei care i-a rămas bine întipărit în minte. 

Într-un interviu pe care l-a acordat de curând, Diana Dumitrescu a mărturisit că întregul divorț a fost un coșmar. Mai mult, spunea ea, s-a confruntat cu stări depresive când avea 30 de ani, și totul din cauza divorțului, lucru care a condus-o către terapie, în anul 2012.

"Eu am fost norocoasă pentru că nu am ajuns în depresie, dar am trecut printr-un episod depresiv, stări depresive. În mod normal, depresia se poate declanșa până în 24 de la un episod traumatic. La mine a fost la 30, pentru că am divorțat. A fost o etapă foarte grea în viața mea. Foarte multe lucruri s-au întâmplat atunci. Am început să fac terapie din 2012, pentru că semnele unei depresii se vedeau, deși nu le știam, existau și cumva faptul că eu am continuat să fac terapie m-a ajutat să nu ajung acolo", a declarat Diana Dumitrescu. 

Primele simptome că ești în depresie

 

"Episodul a fost foarte greu. În 2013 am divorțat și cel mai greu mi-a fost în 2014, pentru că îți ia ceva timp să te vindeci, să-ți găsești o stabilitate, să-ți găsești drumul în viață. Viața mea s-a schimbat atunci cu totul și a fost un dezechilibru foarte mare pentru mine. Terapia a încercat să mă învețe cum să trăiesc din nou", a continuat artista. 

Citește și Depresia la femei: 5 lucruri VITALE pe care trebuie să le știți, explicate de dr. Petronela Nechita

"În primul rând, lipsa poftei de viață, să nu-ți mai găsești niciun motiv de a fi fericit, nu mai dormi, ai insomnii, ajungi până la gânduri negre de sinucidere. Când ești în depresie poți să te gândești și la asta. În 2012 eram bine, dar totuși ceva nu era bine. Am început terapia. În 2014 am avut un atac de panică foarte urât. În timpul nopții, m-am trezit plângând, a durat vreo două ore. Nu puteam să mă opresc din plâns, eram singură în casă, nu înțelegeam de ce plâng și mă speriam și mai tare. Mi-am sunat psihoterapeutul și a zis să facem ședințele mai dese pentru că am nevoie. Așa am început o terapie mai intensă", a mai spus ea, scrie DCNEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel