Primul sistem de Inteligență Artificială care detectează cancerul de prostată

Cancer
FDA a autorizat primul software de Inteligență Artificială pentru a ajuta medicii să detecteze cancerul de prostată.

Reprezentanții Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente au dat verde, pe 21 septembrie, primului software de Inteligență Artificială ca să ajute medicii să detecteze cancerul de prostată.

Programul, numit Paige Prostate, este primul sistem de Inteligență Artificială aprobat.

”Credem cu adevărat că acest produs poate face o mare diferență. (...) Pentru o a doua opinie astăzi, expediați un diapozitiv de sticlă altcuiva sau faceți o altă pată cu adevărat costisitoare sau faceți un alt test molecular. (...) Programul a fost aprobat pentru a ajuta medicii, nu pentru a-i înlocui", spune CEO-ul Paige, medicul Leo Grady.

Cu noul instrument, medicii scanează digital și încarcă diapozitive de biopsie pe un computer, apoi le importă în program. Software-ul compară modelele de țesuturi cu o bază de date mare de tipare de țesut. Programul caută modele care au fost diagnosticate anterior ca fiind cancer. Atunci când găsește astfel de modele, le evidențiază.

Aprobarea FDA s-a bazat pe un studiu în care 6 patologi au examinat 527 diapozitive de biopsie de prostată scanate digital. Dintre acestea, 171 au fost canceroase, iar 356 au fost benigne. Patologul a făcut două evaluări, una cu și una fără ajutorul programului.

Tim Stenzel, MD, directorul Biroului de Diagnostic In Vitro și Sănătate Radiologică de la FDA: „Autorizarea acestui software bazat pe AI poate contribui la creșterea numărului de probe identificate de biopsie de prostată cu țesut canceros, care în final pot salva vieți”, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel