Propunere de carantinare a Bucureștiului și Ilfovului: Cseke Attila, informația momentului

Epidemie. Foto: Pixabay
Ministerul interimar al Sănătății, Cseke Atila, a anunțat că, în cursul zilei de vineri, se va discuta în Comitetul tehnico-științific propunerea de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov.

„Va fi o discuție și pe partea de specialiști. Comitetul tehnico-științific, care este în subordinea CNSU, mâine (n.r. azi) va discuta, pentru că a fost și o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în București și Ilfov. Urmează să vedem ce spun specialiștii, în acest grup sunt și reprezentanții altor instituții și ministere, penru că o carantină zonală nu este o măsura despre care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la Digi 24.

Acesta a fost întrebat despre propunerea premierului interimar cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine. „Va fi și această discuție legată de certificat, pentru că nu este corect să spui oamenilor care s-au vaccinat că tu nu mai poți să ieși pe stradă sau nu poți să te duci la un anumit tip de manifestare”, a mai spus ministrul.

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Ucraina și Gibraltar, în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.

Potrivit deciziei CNSU, în zona roșie au intrat Ucraina și Gibraltar.

Citește continuarea pe DC NEWS și află toate detaliile despre carantinare și lista țărilor cu risc epidemiologic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel