Purtarea măștii în aer liber, reimpusă în Israel după numărul mare de infectări cu COVID

Masca
O creștere a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID determină Israelul să instituie o serie de restricții, inclusiv purtarea măștii în aer liber.

Israelul reintroduce o serie de restricții având în vedere numărul mare de infectări cu COVID: circa 4.000 de cazuri înregistrate marți, 3 august. Măsurile constau în purtarea măștii în aer liber la evenimentele cu mai mult de 100 de persoane, participarea la evenimente doar cu dovada imunizării împotriva COVID (așa-numitul ”pașaport verde”), încurajarea angajaților din sectorul privat să lucreze de acasă. Acestea vor intra în vigoare de duminică.

Potrivit Antena 3, Guvernul Israelului a încheiat marți o întâlnire de trei ore și a anunțat ulterior noi restricții COVID, iar ministrul apărării, Benny Gantz, a semnat un ordin de apel pentru 1.000 de rezerviști pentru a ajuta armata să facă față răspândirii virusului. Marți, 3 august, Israelul a înregistrat circa 4.000 de noi îmbolnăviri, au arătat datele Ministerului Sănătății, pentru prima dată de la începutul lunii martie. 

Dr Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală a vorbit despre valul patru al pandemiei, care ar putea începe chiar de luna acesta. „Valul al patrulea ar putea să fie un val mult mai echilibrat. Cei care au trecut prin boală și cei care s-au vaccinat, au imunitate. Imunitate care imprimă la nivel celular dar și la nivel de anticorpi. Și atunci ne putem aștepta la un număr mare de infecții dar, din fericire, sau așa ar trebui să se întâmple, ar trebui să avem un procent foarte mic de forme severe. Apropo de presiunea la nivelul domeniului medical, în mod sigur ar trebui să fie o presiune mai mică raportând la ce știam noi din valorile anterioare. Ce trebuie să facem în această situație? Să fim realiști și să realizăm că va fi o situație grea din punct de vedere epidemiologic, probabil din august, trebuie să prevenim și să ne vaccinăm.
Trebuie să știm că toți pacienții din valul patru au varianta Delta. Nu mai este nevoie de confirmare. Cei care sunt de acum vor fi cu varianta Delta într-un procent de probabil 90%”, a spus dr Adrian Marinescu, la Antena3.

Un expert britanic consideră că vârful celui de-al patrulea val COVID va fi depășit în luna octombrie. Expertul britanic Neil Ferguson, profesor la faimosul Imperial College London, consideră că vârful pandemiei COVID va fi depășit spre sfârșitul lunii septembrie și luna octombrie. Presa engleză scrie că numărul de infectări în Marea Britanie a început să scadă în ultimele zile. 

”Trebuie să rămânem precauți, mai ales având în vedere creșterea ratei de contact, în contextul vremii nefavorabile și a reînceperii școlii. Nu am depășit complet situația, dar ecuația s-a schimbat fundamental. Efectul vaccinării a redus enorm riscul spitalizării și pe cel de deces. Și sunt foarte sigură că până la sfârșitul lunii septembrie sau octombrie ne vom uita în urmă la această pandemie. COVID-19 va rămâne cu noi, oamenii vor continua să moară din cauza COVID-19, dar ceea ce a fost mai rău va fi trecut”, a spus profesorul Ferguson într-un interviu acordat unui post de radio al BBC, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel