Raed Arafat, festivaluri cu mii de participanți: probabil că nu în următoarea perioadă

Raed Arafat
EXCLUSIV
Șeful DSU Raed Arafat spune că s-ar putea să nu se desfășoare mari festivauri în România, în următoarea perioadă.

Raed Arafat, șeful DSU, susține că mari festivaluri s-ar putea, la cum stau lucrurile acum, să nu se desfășoare. ”În ultimele discuții cu partea de industrie, cel puțin nu direct, ci prin mass-media, am zis că festivaluri precum cele care aduc zeci de mii de oameni la fața locului probabil că nu vor putea să aibă loc încă, în următoarea perioadă. Probabil că nu vor putea să aibă loc încă în următoarea perioadă”, spune acesta într-o dezbatere organizată de DC Media Group, ”Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei!”.

Întrebat dacă prezența cu teste COVID negative nu ar fi o soluție, Arafat a precizat: ”va fi foarte greu de gestionat acest lucru. Am văzut că inventivitatea este foarte mare și când spui că să vii cu testul o să-ți spun că îmi condiționezi cu testul. La fiecare chestie există un răspuns.

(...) Noi dăm drumul când sunt incidențe mai mici. Cinematografele funcționează cu o capacitate de 30% sau de 50% în majoritatea țării. Teatrele la fel. În acest moment, aceste lucruri se întâmplă.

(...) Dacă stăm să vedem măsurile României comparativ cu măsurile din alte țări și vorbeam ieri cu ambasadorul nostru în Germania, cu domnul Hurezeanu - măsurile acolo par să fie mult mai dure decât ale noastre. Franța care la ora 18.00 nu mai este nimeni în stradă, toată lumea e acasă. La noi cel puțin magazinele sunt până la ora 21 și la ora 23 este interdicție de circulație. Sunt alte țări cu reguli mult mai dure decât noi în acest moment de teama răspândirii și impactului pe sistemul sanitar. Trebuie să fie o balanță pe care noi să o păstrăm continuu între impactul pe sistemul sanitar, impactul pe sănătate publică și aspectele economice și cele să le redăm activitatea.

România nu este în lockdown cum au fost și sunt alte țări”, susține Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel