Raed Arafat: Nu este necesar transferul unor pacienţi în alte judeţe

Raed Arafat
Raed Arafat a fost prezent la Constanța, unde a susținut o conferință de presă în urma incendiului ce a avut loc azi. El spune că nu a fost necesar transferul pacienților în alte județe.

Șeful DSU, Raed Arafat, a susținut o conferință de presă după incendiul ce a avut loc la Spitalul de boli Infecțioase din Constanța.

Potrivit lui, în spital erau 125 de pacienţi, din care 120 diagnosticaţi cu COVID, 10 dintre ei fiind internaţi la terapie intensivă. Aceştia au fost transferaţi la alte unităţi sanitare, toate din același județ, nefiind necesară transferarea lor în alte județe. 
Raed Arafat a explicat că DSP Constanţa avea identificate 201 paturi, din care mare parte cu oxigen, care urmau să fie activate şi la care s-a apelat în această situaţie.
"La început s-a confirmat cifra de 9 persoane decedate, după care a fost corectată şi actualizată la 7. Când raportăm date în dinamică, astfel de lucruri pot să se întâmple. (...) Informaţiile pot veni în dinamică şi uneori poate să (...) se calculeze de două ori cei doi pacienţi care au fost, din păcate, decedaţi în afara zonei spitalului. (...) Ne cerem scuze pentru situaţia iniţială. (...) Asta înseamnă situaţia în dinamică, datele pot să se schimbe pe parcurs", a precizat secretarul de stat în MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel