Răspândirea variantei Lambda de Coronavirus în America Latină, sub observația specială a OMS

Coronavirus   Foto: Pixabay
O variantă de coronavirus botezată Lambda, care s-a manifestat până acum îndeosebi în America Latină, este în prezent sub observația specială a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a anunțat miercuri agenția sanitară a ONU.

„Varianta Lambda de coronavirus este purtătoare a unei serii de mutații cu implicații fenotipice suspectate, cum ar fi o potențială transmisibilitate mai mare sau o posibilă rezistență crescută la anticorpi neutralizanți”, a raportat OMS miercuri.

Cu toate acestea, nu există încă studii fiabile sau concluzii ferme cu privire la această variantă.

Varianta a fost identificată pentru prima dată în Peru, în luna august 2020. În această țară, în 81% dintre toate cazurile de coronavirus analizate din aprilie a fost identificată varianta lambda. În Argentina și Chile, cifra a fost de aproximativ o treime în ultimele luni.

Variantele coronavirusului sunt împărțite de către OMS în două categorii: „variante de interes”, ce conduc la apariția unor cazuri grupate sau se manifestă în mai multe țări - lambda aparține acestei categorii; „variantele îngrijorătoare”, la un nivel mai ridicat, despre care s-a dovedit că sunt mai infecțioase, mai greu de controlat sau conduc la forme mai grave de boală.

A doua categorie include, spre exemplu, varianta delta, descoperită inițial în India, care a determinat autoritățile britanice să amâne eliminarea restricțiilor anti-Covid-19, măsură care ar fi trebuit să intre în vigoare la 21 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel