Rețeta de apă „cu gust” a lui Vasi Rădulescu: „Nu mai beți sucuri pline cu zahăr”

Rețeta de apă cu gust a lu Vasi Rădulescu. Foto: Facebook / Vasi Rădulescu
Cunoscutul medic-scriitor și blogger Vasi Rădulescu, a dezvăluit, la insistențele cititorilor, rețeta proprie de suc „de casă”. Iată cu ce a înlocuit un cardiolog sucurile fresh și cele acidulate: 

„Pentru că m-au întrebat mai mulți ieri, iată un exemplu: am tăiat o nectarină, două caise, două prune, am pus și câteva boabe de struguri. Carafa are 1.8 litri și am luat-o de pe Amazon (cam 25€). Turnat apă filtrată peste, lăsat de aseară în frigider. Super parfumată și cu gust apa acum. 

Mai am unele în care fac cafea cold brew sau ceai infuzat la rece. Vă arăt mâine un exemplu de carafă pentru cafea/ceai. 

Reminder: nu mai beți sucuri pline de zahăr. Și cele chipurile naturale au mult zahăr. Beți apă simplă, ceai, cafea, sau ce am făcut eu aici

E un pas uriaș pentru sănătate!”, a recomandat medicul Vasi Rădulescu. 

Într-o postare anterioară, el explica de ce a renunțat la băuturile care conțin zahăr: 

”Sfat: evitați pe cât posibil băuturile pline de zahăr.

Am o lună de când nu mai beau cola/pepsi. Nici din cele cu înlocuitor de zahăr. Pentru că sunt om, probabil voi mai consuma, rarisim, de poftă. Numai că nu conștientizăm cât rău ne facem de la atâta zahăr.

Ce beau? Apă simplă. Nu mai cumpăr, ci folosesc o cană Brita cu filtru. Pun apa apoi în niște recipiente speciale care mențin temperatura joasă până la 72 de ore. Știu, apa chioară e aiurea că nu are gust.

Ce mai beau? Tai fructe diverse, adaug apă, las carafa peste noapte în frigider. Apoi apa este aromată.

Ce mai beau? Am și niște carafe cu filtru în mijloc și pun acolo ceai, diverse sortimente, pe care îl las să infuzeze la rece. Este foarte bun și răcoritor.

Ce mai beau? Fac și cafea cold brew, care iese foarte aromată și bună. Nu uitați să vă hidratați. Da, avem un centru al setei în creier, dar hai să nu ne bazăm doar pe el. E bine să bem 2-3 litri de apă pe zi (sau băuturi cât mai simple, făra zahăr adăugat), pentru sănătate.

În toamnă scot niște ghiduri pentru o viață mai bună și sănătoasă, iar unul va fi despre răul făcut de zahăr. Abia aștept să apară toate!”, notează dr Vasi Rădulescu.

Ideea că zahărul ar da dependență este controversată și intens dezbătută. Iată cum explică un medic această teorie. Despre zahăr și efectele lui nocive s-a scris în nenumărate rânduri. Este cunoscut faptul că un consum ridicat de zahăr (dulciuri sau alimente cu zahăr) duce la obezitate, formarea de carii dentare sau chiar diabet. De asemenea, a fost supranumit „otrava albă”, tocmai pe acest considerent. Acum, unii cercetători susțin că zahărul ar da dependență, teorie dezbătută pe toate părțile. Medicul Vasi Rădulescu a scris pe blogul său personal câteva informații pe această temă.

Iată ce spune el: ”Zahărul oferă creierului o stimulare mai puternică decât cocaina, potrivit unui studiu. Dacă zahărul dă de fapt dependență sau nu, este un lucru controversat. Mâncând prea mult din acesta, totuși, se produc unele dintre efectele dependenței. Un aliment dulce de la prânz te poate ajuta să treci peste starea de somn după masa de prânz, dar este urmat de un o scădere brutală a cantității de energie după aceea”, scria Vasi Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel