Reumatism. 9 alimente pe care NU ar trebui să le consumi niciodată dacă suferi de această boală dureroasă

Artrita este o boală caracterizată prin inflamația acută a articulațiilor. Extrem de dureroasă, această afecțiune poate fi dificil de gestionat. Unele alimente nu ar trebui niciodată consumate, dacă suferi de reumatism. 

Alimente de evitat

Mâncarea joacă un rol cheie atunci când vine vorba de sănătatea noastră. O dietă sănătoasă și echilibrată este benefică pentru organism. Acest lucru este valabil și pentru artrită, unde anumite alimente pot promova dezvoltarea acesteia. 

1. Zahăr

Efectele nocive ale zahărului asupra sănătății sunt bine știute. Zahărul trebuie evitat când suferi de artrită, deoarece poate provoca inflamație.

2. Acizi grași saturați

Acizii grași saturați sunt grăsimi care se găsesc în principal în produsele de origine animală, precum laptele sau carnea roșie, unele uleiuri vegetale, precum uleiul de palmier. 

3. Acizi grași trans

Acizii grași trans sunt grăsimile care se găsesc în preparatele industriale, congelate și, în general, în toate preparatele de tip fast-food. 

4. Acizi grași omega-6 

Omega-6 este un acid gras esențial pentru organism, dar care poate avea efecte inflamatorii. Omega-6 se găsește în mai multe alimente, cum ar fi puiul sau carnea de porc, iar omega-3 - în fructele uscate sau peștele gras. 

5. Glucide rafinate

Glucidele rafinate trebuie evitate, în special pâinea albă. 

6. Glutamat de sodiu 

Glutamatul monosodic, cunoscut și sub numele de glutamat de sodiu, este un aditiv alimentar utilizat în anumite alimente industriale. Se găsește mai ales în sosul de soia, de aceea este esențial să citești etichetele produselor pe care le cumperi pentru a putea evita acest lucru, deoarece glutamatul monosodic este inflamator.

7. Gluten

Evită produsele bogate în gluten atunci când ești predispus la artrită.

8. Aspartam

Dcaă te-ai decis să scoți definitiv zahărul din alimentație și apelezi uneori la aspartam ca alternativă, ai procedat greșit. Acest produs poate provoca reacții inflamatorii în organism.

9. Alcool

Alcoolul favorizează inflamația. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel