RITUXIMABUM - prospect

Foto: Pixabay
RITUXIMABUM - prospect. Acțiune: antineoplazic; anticorp monoclonal împotriva antigenului CD20, cu citoliză.

RITUXIMABUM - prospect

Denumire comercială: MABTHERA

Forma: concentrație pentru soluție perfuzbailă, soluție injectabilă

Indicații: tratamentul limfoamelor foliculare stadiul III-IV, chimiorezistente sau care au recidivat de două sau mai multe ori după chimioterapie. Leucemie limfocitară cronică. Poliartrită reumatoidă. Granulomatoză cu poliangeită şi poliangeită microscopică.

Contraindicații: Hipersensibilitate cunoscută la oricare dintre componentele acestui produs sau la proteinele murine. infecţii severe, active. Pacienţi cu statusul imunitar afectat sever.

Atenție: Pacienţii cu un număr mare de celule maligne circulante (> 50000 mm3) sau cu o tumoră mare, prezintă un risc crescut de manifestare a unui sindrom sever de eliberare de citokine, de aceea vor fi trataţi numai atunci când altă alternativă terapeutică a fost epuizată. Acest sindrom se caracterizează prin: dispnee marcată, bronhospasm, hipoxie şi de asemenea de febră, frison, rigiditate, urticarie şi angioedem. Precauţie la pacienţii cu insuficienţă respiratorie, afecţiuni cardiace. Pacienţii trebuie monitorizaţi neurologic, deoarece există un risc crescut de leucoencefalopatie multifocală progresivă.

Reacții adverse: Sindromul de eliberare de citokine (50% dintre pacienţi) cu febră, frisoane şi rigiditate; angioedem, greaţă, urticarie, astenie, cefalee, rinită, vărsături şi dureri la nivelul tumorii, hipotensiune şi bronhospasm (10% din cazuri). Agravarea afecţiunilor cardiace preexistente, tulburări hematologice (trombocitopenie, neutropenie, anemie gravă).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel