Rusia a exclus hidroxiclorochina de pe lista posibilelor medicamente pentru tratarea COVID-19

Ministerul rus al Sănătății a exclus hidroxiclorochina de pe lista posibilelor medicamente pentru tratarea COVID-19, conform recomandărilor sale actualizate, publicate vineri pe site-ul ministerului.

Testarea medicamentului antilmalaric ca medicament împotriva coronavirusului a fost suspendată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) încă din vara trecută.
În total, lista posibilelor medicamente pentru tratarea infecției cu coronavirus în Federația Rusă include de acum cinci medicamente: Favipiravir, Remdesivir, imunoglobulină umană împotriva COVID-19, Interferon alfa și Umifenovir, conform acestei noi actualizări - a 11-a de la izbucnirea pandemiei cu un an în urmă - a recomandărilor temporare ale Ministerului rus al Sănătății pentru prevenirea, diagnosticarea și tratamentul COVID-19. Ministerul a inclus „CoviVac" și ”Sputnik Light" ca mijloace de profilaxie, au transmis agențiile ruse de presă citate de Agerpres.

Recomandările actualizate au fost pregătite de "experți ruși de marcă, ținându-se cont de datele științifice acumulate și de practica clinică", specifică ministerul în același document. Fiecare versiune de recomandări a fost dezvoltată de un grup de lucru format din peste 100 de experți ruși de diferite specialități.

Anterior, Ministerul rus al Sănătății indicase că rezultatele mai multor studii publicate în străinătate și experiența internă relevă posibilitatea utilizării eficiente a hidroxiclorochinei în doze mici, amintește RBC.ru. Cu toate acestea, instituția rusă pentru sănătate publică admitea că mecanismul de acțiune al hidroxiclorochinei nu a fost studiat până la capăt, iar OMS a încetat testarea acestuia fără a-i fi dovedit eficacitatea.

După cum menționa ministerul, hidroxiclorochina poate să se dovedească benefică când este administrată în primele zile ale bolii la pacienți cu forme ușoară sau moderată, dar în cazul formelor severe este de obicei ineficientă. Decizia administrării hidroxiclorochinei trebuie să fie luată de medic în mod individual pe baza corelării beneficiilor și riscurilor pentru un anumit pacient, sublinia anterior Ministerul Sănătății rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel