Șampon natural cu semințe de in pentru păr mai lung, mai puternic și mai frumos. Rețetă
Autor: Cătălina Burghelea pe 19 iul, 09:25 | Practic și util

Pentru a avea părul acela mătăsos la care ai visat întotdeauna, nu există niciun secret: trebuie să îi dedici timp și să știi ce trebuie să faci. Îngrijirea părului constă atât în ​​hidratarea acestuia, cât și în hrănirea sa profundă cu produse adecvate pentru păr, tăierea vârfurilor despicate și rărirea spălării pe cap, care pot deteriora părul. 

Dacă ai un păr uscat, slăbit sau fragil, descoperă un șampon cu semințe de in ce poate face minuni pentru podoaba ta capilară. 

Șampon cu semințe de in pentru îngrijirea părului

 

Bogate în omega-3, semințele de in sunt o opțiune perfectă pentru îngrijirea părului. Pentru a prepara șamponul cu semințe de in, vei avea nevoie de:

¼ cană de semințe de in

1 cană de apă

½ cană de gel de Aloe Vera

⅓ ceașcă de ceai de mușețel sau rozmarin

4 linguri de șampon natural de la Plafar.

Toarnă 1 cană de apă într-o cratiță, apoi adaugă semințele de in și fierbe la foc mediu timp de 10 minute, amestecând continuu; Când amestecul capătă o consistență asemănătoare gelului, strecoară-l cât este încă fierbinte și lasă să se răcească.

Într-un recipient, amestecă gelul de Aloe Vera și ceaiul de mușețel sau rozmarin. Adaugă gelul de in în amestecul de Aloe Vera, apoi cele 4 linguri de șampon natural și amestecă până obții o compoziție omogenă. Toarnă preparatul rezultat într-un borcan de sticlă și păstrează-l la frigider sau într-un loc răcoros.

Care sunt beneficiile semințelor de in pentru păr? 

 

Semințele de in au multe proprietăți pentru piele, păr și sănătate. Bogate în omega-3 și vitamine E, B2, B3, B1, B5 și B6, semințele de in hidratează firele de păr și le conferă strălucire

 

 

Practic și util Vezi toate articolele