Sănătatea va primi printre cele mai mari sume, la rectificarea bugetară. PROIECT

Bani
Ministerul Sănătății, dar și Bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate și bugetul ANSVSA ar urma să se majoreze considerabil la următoarea rectificare bugetară.

Conform proiectul de act normativ postat pe site-ul Ministerului Finanțelor, la următoarea rectificare bugetară pentru Ministerul Sănătății se propune o suplimentare a creditelor bugetare cu 3,721 miliarde lei, din care 1,91 miliarde lei pentru achiziția de vaccinuri anti COVID-19 (500 milioane lei), implementarea măsurilor de stimulare a vaccinării anti COVID-19 (50 milioane lei), medicamente, derularea programelor naționale de sănătate, cheltuieli de personal și 1,811 miliarde lei transferuri pentru echilibrarea bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, se propune suplimentarea cu 425 milioane lei a cheltuielilor din venituri proprii ale Ministerului Sănătății pentru finanțarea activităților privind aprobarea substanțelor active ale produselor biocide și autorizarea produselor biocide concomitent cu majorarea veniturilor proprii care se constituie din tarifele încasate.

Bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate se majorează atât la venituri cu suma de 2,604 miliarde lei și la cheltuieli cu suma de 3,604 miliarde lei credite de angajament și 2,604 miliarde lei credite bugetare pentru asigurarea cheltuielilor cu medicamentele și serviciile medicale, a drepturilor salariale pentru personalul din unitățile sanitare publice și pentru plata indemnizațiilor aferente concediilor medicale.

Proiectul mai prevede suplimentarea creditelor bugetare la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectiv un plus de 134,1 milioane lei, per sold.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel