Sari peste micul dejun? Iată ce efecte are în organismul tău

Mic dejun energizant
Mai multe cercetări care au privit efectele obiceiului de a sări peste micul dejun al copiilor, dar există implicații nutriționale probabile și pentru adulții care trec peste micul dejun.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au realizat un studiu pentru a examina modul în care sărind „cea mai importantă masă a zilei” afectează sănătatea adulților.
Cercetătorii au folosit date din Ancheta Națională de Examinare a Sănătății și Nutriției (NHANES), care a colectat în fiecare an informații de sănătate despre o populație reprezentativă la nivel național între 2005 și 2016.
Cu cât scorul de calitate al unei persoane este mai mare, cu atât dieta este mai bună. Atunci când au comparat scorurile, participanții care au omis micul dejun au avut o dietă generală de calitate mai mică în comparație cu cei care au luat micul dejun.

Se pierd vitamine cheie

Principalul mesaj al studiului este că persoanele care nu iau micul dejun pierd vitaminele cheie și alți nutrienți care se găsesc în alimentele obișnuite incluse în masă. „Produsele lactate, cum ar fi laptele și iaurtul, furnizează calciu, vitamine și proteine”, a declarat pentru Verywell Chris Taylor, dr., profesor de nutriție la Universitatea de Stat din Ohio și cercetător. Persoanele care nu iau micul dejun nu sunt la fel de susceptibile să obțină aceste beneficii nutriționale ca și persoanele care mănâncă dimineața.
De asemenea, studiul a constatat că au existat consecințe privind macronutrienții și micronutrienții pentru adulții care au sărit peste micul dejun.

Studiul spune că adulții care au sărit peste micul dejun „au consumat mai mulți carbohidrați, inclusiv zaharuri adăugate, grăsimi totale, inclusiv saturate și mai puține fibre decât persoanele care au mâncat prima masă a zilei.
Consumul mai multor grăsimi saturate decât se recomandă poate crește nivelul de colesterol din sânge, crescând riscul unei boli de inimă și accident vascular cerebral.

Predispuși la mese mai slabe calitativ

De asemenea, Taylor adaugă că persoanele care au sărit peste micul dejun au fost mai susceptibile de a consuma gustări de calitate mai slabă, „adăugând micul dejun se va remedia diferența relativă dintre acei nutrienți„ ratați ”, dar consumul mai mare la prânz și cină, precum și gustările slabe, vor trebui să să fie abordată ca o imagine de ansamblu. "

Datele au dat cercetătorilor o imagine asupra obiceiurilor dietetice în rândul adulților americani, dar studiul a avut o singură limitare. Taylor spune că cercetarea „nu arată cauzalitatea sau capacitatea de a surprinde deficiența, dar oferă o oportunitate unică de a explora alimentele consumate de un număr mare de oameni pentru a explora tiparele în aporturile lor”.
O mare parte din datele nutriționale se concentrează exclusiv pe aportul mediu de calorii sau grăsimi pe o perioadă de 24 de ore, fără a ține cont de alimentele sau mesele care alcătuiesc acel total zilnic. Pentru a combate problema, Fanelli și Taylor au codat aporturile de alimente pentru a clasifica mesele, oferindu-le o înțelegere mai profundă a implicațiilor și tiparelor.
„La baza constatărilor noastre, vedem că obiceiul simplu de a lua micul dejun are potențialul de a avea un impact nutrițional benefic”, spune Stephanie Fanelli. „Micul dejun oferă o oportunitate de a consuma alimente bogate în substanțe nutritive, ajutându-vă nu numai să atingeți nivelurile de aport recomandate, ci și să vă îmbunătățiți calitatea generală a dietei. Consumul de mic dejun este o strategie fezabilă pentru a vă îmbunătăți sănătatea. ”

Cea mai importanta masă in zi 

Micul dejun este o masă importantă a zilei. Deși este doar o singură masă și, prin urmare, nu determină calitatea generală a dietei, micul dejun este o componentă importantă. 
Datele, care au constat în interviuri, examene fizice și teste de laborator, au inclus 30.889 adulți în vârstă de cel puțin 19 ani. Dintre cei adulți, 15,2% (sau 4.924 adulți) au raportat că nu au luat micul dejun.
Cercetătorii au analizat mai întâi datele dintr-o amintire dietetică de 24 de ore pe care participanții au finalizat-o ca o componentă a NHANES. Apoi, au estimat aporturile de nutrienți și echivalenții MyPlate folosind Food and Nutrients for Dietary Studies și Food Patterns Equivalents Database.
Stephanie Fanelli, dietetician înregistrat și coautor al studiului la Universitatea de Stat din Ohio, spune că participanții și-au desemnat singuri ocaziile de mâncare, împărțind mesele pe care le-au mâncat. „Astfel calculăm aporturile după micul dejun, prânz, cină și gustare”, spune Fanelli. „Am estimat calitatea dietei folosind Indexul alimentației sănătoase (HEI) 2015”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel