Scandalul de la Hematologie Craiova. Ministerul a decis: într-o lună trebuie remediată situația

Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut demiterea directorului de îngrijiri de la Clinica de Hematologie din Craiova, ca urmare a reclamației făcute pacienți.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat joi, 4 martie, într-o informare de presă că i s-a dat Clinicii de Hematologie din Craiova termen o lună de zile să remedieze neconformităţile majore constatate.

„Sorina Pintea a discutat cu autorităţile locale despre situaţia constatată, la faţa locului, de inspectorii sanitari şi propunerea ministrului este ca directorul de îngrijiri să fie demis, pentru că în atribuţiile acestuia intra remedierea deficienţelor", a precizat Oana Grigore, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, activitatea la Clinica de Hematologie din Craiova nu este suspendată. O echipă de inspectori de la Ministerului Sănătăţii a mers la Clinica de Hematologie din Craiova ca să verifice situaţia reclamată de pacienţi.

„Din păcate, nu am reuşit noi să ajungem în toate spitalele din ţară, iar, pe de altă parte, am avut în această perioadă controlul încrucişat, care, de altfel, a fost şi la Ploieşti. (...) Prin urmare, vedem acum cu adevărat ce se întâmplă în unele spitale şi, bineînţeles, că vom lua măsurile cele mai drastice. Am văzut şi eu imaginile (...) şi nu numai. Inspecţia va merge la Craiova, dar este şi la Deva, pentru că şi acolo am identificat nişte probeleme, iar eu personal voi merge în spitalele din ţară pentru a putea vedea exact cum se desfăşoară furnizarea actului medical", declara, miercuri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel