Semne sigure că ați putea face diabet, potrivit medicilor

Diabet
Iată care sunt semnele diabetului, pe care ar trebui să le cunoască oricine, pentru a le afla din timp și a nu le scăpa de sub control.

Diabetul este una dintre cele mai frecvente boli din SUA, dar și la noi are o incidență în creștere constantă. Totuși, cei care nu au diabet cred, adesea, că nu li se va întâmpla chiar lor. Cu toate acestea, nu e nimic rău în cunoașterea semnelor care trădează diabetul. "Este extrem de important să cunoașteți riscul de diabet și să fiți depistat pentru diabet devreme dacă sunteți îngrijorat de riscul dvs. Un simplu test de sânge vă poate indica riscul", spune dr. Deena Adimoolam, un endocrinolog instruit în Yale, specializat în diabetul, alimentele ca medicamente și sănătatea metabolică.

Iată care sunt cele mai îngrijorătoare 7 simptome ale diabetului

1 Sete excesivă și urinări frecvente

Dacă dezvoltați diabet, este posibil să aveți polidipsie - sete crescută - sau poliurie - urinare frecventă și excesivă. Acestea sunt foarte frecvente și totul se datorează rinichilor. Rinichii sunt organele care filtrează și absorb glucoza. Când aveți diabet, aveți exces de glucoză. „Nivelurile ridicate de glucoză funcționează ca un diuretic care duce la excesul de urinare. Acest exces de urinare poate duce apoi la sete extremă și deshidratare dacă nu puteți ține pasul cu aportul de lichide”, spune dr. Adimoolam.

2 Foame frecventă

Este firesc să simțiți foame după un antrenament îndelungat sau după ce ați sărit peste micul dejun. Dar diabetul vă poate fce să simțiți foame fără un motiv aparent - și constată că mâncarea nu potolește foamea. De fapt, există un termen medical pentru diabeticii care simt întotdeauna foamea - se numește polifagie. „Diabetul este definit de o problemă cu un hormon numit insulină”, spune dr. Adimoolam. "Insulina este importantă pentru a permite glucozei să pătrundă în celule unde poate fi utilizată pentru energie. În diabetul de tip 1, există un deficit în producția de insulină. În diabetul de tip 2 organismul este rezistent la efectele insulinei (rezistența la insulină). Deoarece această glucoză nu poate intra în celule pentru a fi folosită pentru energie, corpul simte că ai nevoie de mai multă hrană pentru energie și cauți alimente. folosit pentru energie. "

3 Vedere slăbită

Dacă ați remarcat că v-a slăbit vederea atunci când aveți diabet zaharat, s-a datorat problemelor legate de glicemia. Cristalinul se umflă atunci când nivelul zahărului din sânge este ridicat, iar apa din corp este absorbită aici. Este posibil să aveți și distrugeri ale vaselor de sânge din retină; pot deveni slabe și subțiri și pot pierde o proteină grasă numită exsudat. Acest lucru îngreunează vederea.

4 Oboseală permanentă

Când glucoza din sânge este necontrolată, este posibil să aveți hiperglicemie, ceea ce poate duce la greață, respirație cu miros de fructe, dificultăți de respirație și gură uscată. De asemenea, ați putea simți o lipsă de energie. „Pacienții cu diabet sunt incapabili să utilizeze nivelurile ridicate de glucoză din organism pentru energie - de aceea se simt epuizați”, spune dr. Adimoolam.

5 Vindecarea greoaie a rănilor

O zgârietură sau o tăietură nu este nimic grav, pentru majoritatea oamenilor, dar pentru diabetici, asta poate duce la o problemă gravă, care poate duce la infecție. Se știe că diabeticii suferă de ulcere la picior, de exemplu - răni la picioare care nu se pot vindeca niciodată. De ce? Există o legătură directă între glucoza din sânge și vindecare. În închiderea primară a rănilor chirurgicale la pacienții cu risc ridicat, un control glicemic slab este semnificativ asociat cu rezultate mai slabe, a concluzionat studiul. "Trebuie depuse toate eforturile pentru a asigura un control strict atât în ​​perioadele perioperatorii cronice, cât și în cele subacute. Expunerea cronică la valori ridicate ale glucozei duce la îmbolnăvirea vaselor de sânge (ceea ce numim„ complicații vasculare ale diabetului)”, spune dr. Adimoolam. "Când vasele de sânge sunt deteriorate, există o limitare a fluxului de sânge către acele zone specifice ale corpului, ceea ce duce la vindecarea lentă a rănilor."

6 Amorțeală sau furnicături în mâini sau picioare

Este posibil să aveți amorțeală sau furnicături în mâini sau picioare din cauza diabetului. Acest lucru se datorează neuropatiei diabetice, o afectare a nervilor care poate „afecta până la 50% din persoanele cu diabet”, spun medicii de la Clinica Mayo. Este posibil să aveți și dureri sau crampe. Sau aveți neuropatie proximală (poliradiculopatie diabetică) - „Acest tip de neuropatie - numită și amiotrofie diabetică - afectează adesea nervii din coapse, șolduri, fese sau picioare. Poate afecta și zona abdominală și toracică", spune clinica

7 Pete de culoare închisă, pe piele

Petele de culoare închisă pe piele - numite Acanthosis nigricans - pot fi un semn al diabetului sau, mult mai rar, al anumitor tipuri de cancer. Ce le provoacă? De obicei, rezistența la insulină, motiv pentru care acest lucru este atât de frecvent în rândul diabeticilor. „Prea multă insulină stimulează creșterea creșterii anormale a acestor celule ale pielii”, spune dr. Adimoolam.

Ce trebuie să faceți dacă aveți vreunul dintre simptomele menționate

Aveți grijă la simptomele menționate aici și contactați un medic dacă aveți vreunul dintre ele. „Activitatea fizică zilnică poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și, eventual, la prevenirea diabetului de tip 2”, spune dr. Adimoolam. „Activitatea zilnică poate ajuta chiar și la scăderea în greutate și la îmbunătățirea sănătății inimii.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel