Singurătatea în tinerețe și efectele asupra sănătății mintale la maturitate

Toamna, tânără   Foto: Pixabay
Singurătatea în tinerețe ar duce la tulburări de sănătate mintală la maturitate, susține o revizuire a peste 60 de studii.

O revizuire publicată în Jurnalul Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului și Adolescenței arată că singurătatea tinerilor este asociată cu probleme de sănătate mintală, inclusiv depresie și anxietate, la maturitate. Revizuirea include peste 60 de studii preexistente, pe subiecte care se referă la izolare, singurătate și sănătate mintală pentru tinerii cu vârste cuprinse între 4 și 21 de ani.

”Pe măsură ce închiderile școlilor continuă, facilitățile de joacă în interior rămân închise și, în cel mai bun caz, tinerii se pot întâlni în aer liber doar în grupuri mici, este posibil ca mulți să fie singuri (și să continue să fie și în timp). (…) Această revizuire rapidă a ceea ce se știe despre singurătate și impactul acesteia asupra sănătății mintale la copii și tineri a constatat că singurătatea este asociată atât cu depresia, cât și cu anxietatea. Acest lucru se întâmplă atunci când studiile au măsurat atât singurătatea, cât și sănătatea mintală în același moment; singurătatea a fost măsurată separat, iar atunci când depresia și anxietatea au fost măsurate ulterior, până la 9 ani mai târziu”, afirmă autorul principal al studiului, Maria Loades, lector principal în psihologie clinică la Universitatea din Bath, Marea Britanie, potrivit unui comunicat al Elsevier.

Studiile prinse în revizuire susțin cu dovezi că tinerii și copiii care sunt singuri ar putea avea de trei ori mai multe șanse să dezvolte depresie în viitor și că impactul singurătății asupra rezultatelor sănătății mintale, cum ar fi simptomele depresive, ar putea dura ani de zile.

”Este esențial ca copiilor și tinerilor să li se permită să se întoarcă la activități cum ar fi să se joace împreună, chiar dacă în aer liber, cât mai curând posibil și că pot să reia frecventarea școlii, ceea ce le oferă o structură pentru ziua lor și le oferă cu oportunități de a vedea colegi și de a obține sprijin de la adulți din afara familiei”, a mai precizat autorul principal al cercetării.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel