Sistemul imunitar: ce efect are alcoolul asupra lui și cum te predispune la îmbolnăvire

Sistemul imunitar este important pentru o bună sănătate, însă există factori care îl pot afecta, iar alcoolul este unul dintre acești factori. De asemenea, specialiștii au vorbit și despre teoria suplimentelor care îmbunătățesc sistemul imunitar.

Sistemul imunitar este o rețea complexă de celule și proteine ​​care protejează corpul împotriva infecțiilor și bolilor. Într-un mod inteligent, sistemul imunitar este capabil să păstreze o evidență biologică a fiecărui germen sau microb pe care l-a învins anterior, ceea ce îl face capabil să recunoască și să distrugă rapid același microb dacă ajunge din nou în corp.

Orice defecte ale sistemului imunitar pot duce la boli alergice, imunodeficiențe și tulburări autoimune.

Alcoolul slăbește sistemul imunitar?

Suntem cu toții conștienți de pericolele alcoolului. Dar pericolele pe termen lung ale modului în care poate afecta sistemul imunitar pot fi destul de grave.

NHS arată că consumul de cantități mari de alcool pe parcursul mai multor ani poate avea unele efecte grave.

Utilizarea abuzivă a alcoolului de-a lungul mai multor ani poate provoca insuficiență a organelor care poate afecta:

Creier

Sistem nervos

Inima

Ficat

Pancreas

Utilizarea abuzivă pe termen lung a alcoolului poate slăbi, de asemenea, sistemul imunitar, ceea ce ne poate face mai vulnerabil la infecții grave.

De asemenea, poate slăbi oasele, ceea ce le pune la mare risc de fracturi și rupturi

Realitatea este că nu există alimente sau suplimente care să  „stimuleze” sistemul imunitar. Evident, există însă alimente care îmbunătățesc sănătatea, iar vitaminele și mineralele sunt importante pentru menținerea sistemului imunitar în funcțiune. Dar suplimentele „stimulatoare de imunitate” sau sucurile de stimulare a imunității sunt un mit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel