Smoothie din 10 ingrediente pentru un creier sănătos

Pentru un creier sănătos avem nevoie și de o alimentație curată, care să includă fructe și legume. Include aceste 10 ingrediente într-un smoothie, pentru a-ți îmbunătăți puterea activității cognitive. 

Pentru smoothie ai nevoie de următoarele ingrediente: 

"– Pulbere de ORZ : bogată în vitamina K, care susține creșterea celulelor creierului și protejează nervii prin întărirea acoperirii lor de mielină.

Pulbere de Spirulină: conține triptofan, care este vital în produzia serotoninei și melatoninei.

– Semințele de chia: sunt alcătuite din antioxidanți și conțin ALA omega-3 sănătoase, pe care creierul le folosește pentru a face acizi grași DHA.

– Boabele de Goji: conțin fitochimice, care ajută la protejarea neuronilor de deteriorare și reduce stresul oxidativ din creier.

– Spanac: oferă o cantitate semnificativă de folat care este legată de reducerea nivelului de homocisteină, ce poate fi toxic pentru neuroni. Spanacul conține, de asemenea, aminoacidul L-tirozină, care este un precursor al dopaminei.

– Semințele de dovleac: sunt bogate în zinc, esențiale pentru semnalizarea nervilor și ajută creierul la transformarea triptofanului în serotonină. Semințele de dovleac conțin și magneziu, ce acționează ca agent de gardă pentru receptorii NMDA, care sunt implicați în dezvoltarea, memoria și învățarea creierului sănătos.

– Nuci: sunt semnificativ bogate în acid gras omega-3, oferind o concentrație mare de DHA, care este important pentru funcția creierului și ajută la creșterea fluxului de sânge în timpul sarcinilor mentale.

– Afine: livrează antocianine, care asigură efecte antiinflamatorii și antioxidante.

– Semințe de cânepă: oferiți cantități semnificative din toți aminoacizii esențiali de care are nevoie organismul dumneavoastră.
Proteinele sunt critice pentru dezvoltarea creierului și pentru funcționarea neurotransmițătorilor!

– Avocado: conține triptofan, folați, omega-3 și luteină. Luteina poate ajuta funcția cognitivă prin îmbunătățirea fluxului de sânge din creier.", a scris biologul Lavinia Bratu pe blogul ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel