Sondaj DC News: 63,8% dintre respondenți, antibioticele tratează boli cauzate de bacterii

Sursa: DC News
EXCLUSIV
Sondajul DC News privind utilizarea antibioticelor, la care au participat circa 17.000 de oameni, arată că mare parte dintre cititorii platformei știu la ce afecțiuni sunt bune medicamentele. 

În cadrul Sondajului DC News despre utilizarea antibioticelor în România, la întrebarea „Ce boli tratează antibioticele?”, 63,8% dintre respondenți - mai exact 10.737 de oameni -  au răspuns corect - au spus că e vorba de afecțiuni provocate de bacterii. 

Pe lângă aceștia, însă 15,3% dintre respondenți au spus că antibioticele tratează afecțiuni provocate de virusuri, în timp ce 20,9% dintre participanți au recunoscut că nu știu. 

„15% au spus că tratează virusuri, dar poate nu fac diferența între virusuri și bacterii. Vreau să salut și să mulțumesc cititorilor care au răspuns sondajului nostru, pentru că este important să știm ceea ce știe publicul, pentru eventual a crește cantitatea de informații într-un sens sau altul. Iată, aproape 20% dintre respondenți au spus că nu știu, au recunoscut că nu știu, și este un aspect pozitiv, că nu au bifat la întâmplare. Arată interesul lor pentru acest subiect”, a explicat Val Vâlcu, prezentatorul dezbaterii online „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”, organizată de DC Medical și DC NEWS, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele sondajului. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel