Sondaj DC News: Prea puține informații despre infecțiile rezistente la antibiotice

Sursa: DC News
EXCLUSIV
Sondajul DC News privind utilizarea antibioticelor, la care au participat circa 17.000 de oameni, o prea mică parte dintre cititorii platformei știu că bacteriile pot provoca infecții rezistente la antibiotice. 

În cadrul Sondajului DC News despre utilizarea antibioticelor în România, la întrebarea „Bacteriile pot cauza infecții imposibil de tratat cu antibiotice?”, 41% dintre cititorii platformei - adică 6.307 oameni - au spus că da. 

Pe lângă aceștia, 26,7% dintre cititorii DC News nu cred că bacteriile pot cauza infecții imposibil de tratat cu antibiotice, în timp ce 32,3% dintre respondenți - adică 4.969 oameni - spun că nu știu răspunsul la întrebare. 

„A fost o întrebare pusă așa, mai popular, mai simplu, însemna de fapt dacă germenii devin rezidenți la antibiotice, sau multidrog rezistenți. Și aici, din rezultate se vede că tema nu prea e discutată, oamenii nu au informații. După cum vedeți, cei care răspund afirmativ sunt în număr mai mic și procentul, proporția celor care nu știu este mai mare”, a explicat Val Vâlcu, prezentatorul dezbaterii online „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”, organizată de DC Medical și DC NEWS, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele sondajului. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel