Spray nazal care te protejează de COVID-19. Are o eficiență de 99,9%

Un spray nazal ar putea să te protejeze de COVID-19.

Un nou spray nazal, dovedit că ucide 99,9% din coronavirusul care provoacă Covid-19, este testat în Marea Britanie.

Denumit SaNOtize, spray-ul nazal cu oxid nitric este conceput să ucidă virusul în căile respiratorii, împiedicându-l să se incubeze și să se răspândească în plămâni.

Tratamentul, dezvoltat de SaNOtize Research and Development Corp., cu sediul în Vancouver, Canada, s-a dovedit cu 99,9% eficient în uciderea coronavirusului în testele de laborator independente. 

Tratamentul SaNOtize se bazează pe oxid nitric, o nanomoleculă naturală produsă de corpul uman cu proprietăți antimicrobiene dovedite că au un efect direct asupra SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19. Tratamentul poate fi administrat prin spray nazal, gargară sau duș nazal.

"Este o veste nemaipomenită că se fac progrese în domeniu și că am putea avea o armă terapeutică eficientă și atât de banală – spray-ul nazal cu oxid nitric – în lupta cu acest virus care ne-a dat viețile peste cap."., a declarat profesorul Pankaj Sharma, directorul Institutului de boli cardiovasculare al Universității din Londra. 

Importanța oxidului nitric în corpul uman și a proprietăților sale de vindecare a fost descoperită pentru prima dată de profesorul Ferid Murad, de la Universitatea Stanford. Prof. Murad este membru al consiliului de administrație al SaNOtize.

Strategia este de a folosi sprayul cu oxid nitric ca apărare în mai multe etape împotriva infecției și de a oferi un tratament eficient pentru cazurile ușoare și moderate, cu scopul de a preveni răspunsul inflamator sever și infecția plămânilor.

Oamenii de știință cred că coronavirusul se transmite prin picături aeriene către membranele mucoase din nas, unde este reprodus în timpul unei perioade de incubație de trei zile, afectând celulele mucoasei nazale, și este apoi transportat prin secreții nazale către tractul respirator inferior, ducând la pericolul pneumoniei virale fatale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel