Stafidele: cum te pot ajuta când vrei să slăbești

Stafide
Iată o serie de sfaturi privind pierderea în greutate: cum stafidele vă pot ajuta să combateți pofta de alimente nedorite.

Când vine vorba de pierderea în greutate, există un lucru care acționează ca cel mai mare dușman al nostru și acesta este mâncarea. „Suntem ceea ce mâncăm” și uneori, atunci când mâncăm junk food, se arată instantaneu pe corpul nostru. Da, de obicei mâncăm astfel de alimente doar de poftă, dar pofta este un lucru pe care încercăm să-l evităm în timp ce ținem o dietă restrictivă de slăbit.

Așadar, ce faci când ai chef să mănânci o pizza, dar tot ce ai în față este un castron de quinoa!

Ei bine, răspunsul la acest lucru este autocontrolul, deoarece ar trebui să ținem de o dietă sănătoasă și hrănitoare pe termen lung. Cu toate acestea, nu putem scăpa de pofte, cu siguranță putem mânca acest fruct pentru a ne potoli foamea. Da, ați citit bine!

Deși este în regulă să aveți câteva mese la dietă, pofta constantă de mâncare nu este bună nici pentru corpul tău, dar nu este bună nici pentru pierderea în greutate.

Stafidele, efect în dependența de junk food

Se pare că stafidele sunt singurul fruct care te poate ajuta cu dependența de junk food. Da, consumul de stafide în fiecare zi poate fi cel mai simplu și cel mai eficient mod de a reduce pofta de mâncare și de a nu strica eforturile prețioase pe care le-ați depus pentru a pierde în greutate în tot acest timp. Dar trebuie să mănânci acea stafidă încet, ceea ce înseamnă că trebuie să ai cel puțin 5 minute pentru a termina o stafidă.

Atunci când mănânci stafide încet, ajută corpul să se concentreze pe o alimentație atentă și îți permite să asculți ceea ce încearcă să-ți spună corpul tău, fără să cedezi tentațiilor nesănătoase.

Stafidele conțin substanțe chimice care îți pot reduce pofta de a mânca și î special de a mânca ceva dulce. De asemenea, conține neurotransmițători puternici cunoscuți sub numele de GABA, care pot menține pofta de mâncare, încetini digestia și acționa asupra nivelului de stres, care poate fi unul dintre motivele pentru care doriți un anumit produs alimentar.

Iată cum stafidele pot ajuta la scăderea în greutate: Stafidele sunt bogate în zaharuri și vitamine, ceea ce înseamnă că nu trebuie să depindeți de surse artificiale de zahăr.

De asemenea, pot controla nivelul zahărului din sânge, prin urmare, susținând pierderea în greutate pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel