Starea de sănătate a medicului-erou. Premier: testul anti-COVID din Belgia este negativ

Test coronavirus    Foto: pexels.com
Premierul Ludovic Orban a spus, marți, 17 noiembrie, că testul de tip Real Time PCR făcut de medicii Spitalului Militar Regina Astrid din Belgia a ieșit negativ.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, marţi, că, din datele de care dispune, medicul Cătălin Denciu, care a fost transferat cu arsuri grave în Belgia, a testat negativ la infecția COVID-19, test făcut la Spitalul Regina Astrid din Bruxelles.

”Din ceea ce ştim noi, testul de tip Real Time PCR care i-a fost făcut la Spitalul Militar din Belgia este negativ. (...) Probabil, la Floreasca, nu a fost test de tip Real Time PCR, pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat şi, ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar, din informaţiile pe care le avem de la spital, testul de tip Real Time PCR este negativ. (...) Domnul doctor Denciu a fost infectat cu COVID-19 şi s-a vindecat. Nu ştiu să vă spun exact perioada, (...) dar a trecut prin boală şi s-a vindecat", a explicat premierul, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel