Statutul social, reglat de gene? Descoperire realizată cu o metodă care a luat Nobelul

Gene
Cercetătorii americani au descoperit că două gene ale receptorilor androgeni ar controla statutul social la o specie de pești.

Profesorul asistent de Psihologie Beau Alward de la Universitatea din Houston, SUA, susține că a descoperit două gene ale receptorilor androgeni care controlează statutul social la peștii ciclide africani.

Prin editarea genomului, cele două gene care codifică receptorii amintiți sunt necesare pentru diferite aspecte ale statutului social. ”Acest tip de coordonare a statutului social poate fi fundamental între speciile care se bazează pe informații sociale pentru a ghida în mod optim fiziologia și comportamentul. (…) Faptul că acestea (n. r. gene)sunt independente implică faptul că statutul social flexibil ar putea fi reglementat prin mecanisme similare independente la alte specii, inclusiv la oameni”, a spus Beau Alward, conform unui comunicat al universității citate.

Ca să ajungă la această concluzie, profesorul asistent a folosit editarea genei CRISPR/Cas9, metodă pentru care creatorii ei au luat recent Premiul Nobel pentru Chimie.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel