Studenții UMF Iași nu intră la examene nevaccinați. Ministrul Educației: nu este îngrădit niciun drept

De ce renunță studenții la facultate. Foto: Pixabay
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că decizia ca studenții UMF Iași să nu intre la examene nevaccinați împotriva COVID este justă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat joi, 13 mai, că ”nu este îngrădit niciun drept” în cazul studenților UMF Iași cărora nu li se permite accesul la examen decât dacă sunt vaccinați împotriva COVID, prezintă un test negativ sau au avut boala.

”Nu sunt studenți oarecare, sunt studenți la Facultatea de Medicină. Ei intră în spitale. În spitale bolnavii au obligativitatea prezentării unui test PCR. Dacă bolnavii intră în spital având test PCR, nu văd de ce am face o diferențiere și am primi studenții de la Medicină fără test PCR. (...) Aceste decizii se iau în baza autonomiei universitare și împreună cu reprezentanții studenților. Nici Ministerul Educației, nici vreun partid sau altcineva nu cred că are dreptul să se amestece în deciziile universităților. Deci deciziile sunt corecte pentru că sunt patru variante: fie ești vaccinat, fie ai trecut prin boală, fie ai un test PCR și se admit la UMF Iași inclusiv testele antigen rapid, care sunt foarte simplu de făcut”, a precizat ministrul Educației, potrivit digi24.ro.



 





 





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel