Studiu CDC: Persoanele vaccinate contra COVID, risc de peste 10 ori mai mic de spitalizare și deces

Pacienți COVID-19 la ATI. Foto ilustrativă: Spitalul Militar Central
Un studiu realizat de CDC (Centrul american pentru controlul bolilor transmisibile) arată că persoanele vaccinate contra COVID-19 au un isc de peste 10 ori mai mic de a fi spitalizate sau de a muri din cauza bolii și a complicațiilor ei. 

Un studiu realizat de CDC (link direct studiu) arată că persoanele care au fost vaccinate cu schemă completă au avut un risc de peste 10 ori mai mic de a fi spitalizate sau de a muri din cauza COVID-19, comparativ cu persoanele care nu au fost vaccinate cu schemă completă.

„În 13 jurisdicții americane, ratele de cazuri COVID-19, spitalizări și decese au fost substanțial mai mari la persoanele care nu au fost complet vaccinate comparativ cu cele de la persoanele complet vaccinate, similar cu rezultatele din alte rapoarte. După săptămâna 20 iunie 2021, când varianta SARS-CoV-2 Delta a devenit predominantă, procentul persoanelor complet vaccinate dintre cazurile noi a crescut mai mult decât se aștepta pentru acoperirea vaccinală dată și o eficacitate a vaccinurilor constantă. (...) Rezultatele acestei analize brute a datelor de supraveghere sunt în concordanță cu studiile recente care au raportat scăderea a eficacității vaccinurilor împotriva infecției confirmate, dar nu a spitalizării sau a decesului, într-o perioadă de predominanță a variantei Delta și a potențialei scăderi a imunității populației induse de vaccin”, arată studiul.

Vaccinurile COVID-19 oferă o protecție puternică împotriva formelor grave și a decesului chiar și pentru varianta Delta, notează reprezentanții #RoVaccinare. 

„Cel mai bun mod de a vă proteja pe voi și pe cei din jur este să vă vaccinați. 

Prin vaccinare împotriva COVID-19: 

- se reduce riscul de infectare;

- se reduce riscul de transmitere a virusului;

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces”, mai notează aceștia pe pagina de Faceboo #RoVaccinare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel