Testare rapidă în farmacii pentru depistarea COVID. Precizările Ministerului Sănătății

Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Reprezentanții Ministerului Sănătății revin cu precizări după ce au anunțat că se pot face teste rapide pentru depistarea infecției COVID în farmacii.

După ce au anunțat că se fac teste rapide pentru depistarea COVID în farmacii, cei de la Ministerul Sănătății fac câteva precizări privind costul serviciului de testare efectuat în farmacii.

”Pe test nu se percepe tarif, însă poate fi perceput un cost de către farmacie pentru serviciu de testare. Nu există un tarif maximal impus (ar fi fost anticoncurențial, acest serviciu fiind astăzi tarifat deja la liber de către laboratoare).
În cazul în care o farmacie nu mai are în stoc teste de la Ministerul Sănătății, poate testa și cu teste achiziționate de farmacie contra cost de la distribuitori. Astfel, costul va include test + testare. Stocul este de 500.000 de teste în acest moment. Numărul de teste per farmacie se stabilește în funcție de numărul farmaciilor înscrise dintr-o localitate. 

Dacă într-o localitate se va înscrie o singură farmacie, va primi mai multe teste comparativ cu o alta dintr-o localitate în care s-au înscris mai multe farmacii. Numărul testelor primite de farmacii se va stabili după finalizarea protocolului de instruire și avizarea farmaciilor de către DSP-uri”, se arată în precizarea Ministerului Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel