Teste PCR gratuite pentru turiști, o variantă oportună dacă va crește numărul persoanelor vaccinate

Teste PCR
Certificatul verde ar putea fi implementat de la 1 iulie, însă 20 de state europene se opun ideii de a suport costul testelor PCR pentru turiști. 

Certificatul verde European va fi gata în luna iulie. Parlamentul European vrea să introducă gratuitate pentru testele PCR, pentru toți turiștii, adică pentru testul care ar apărea în acest certificat verde. Însă reprezentanții a 20 de state se opun și spun că ideea ar fi rezonabilă atunci când va crește numărul persoanelor vaccinate. Cel mai probabil, atunci cererea pentru teste va fi mai mică.

Europarlamentarul Cristian Buşoi explică această măsură, prin cele trei categorii de informaţii pe care le conţine documentul: dacă te-ai vaccinat, dacă ai trecut prin boală sau dacă ai un test negativ.

„Vaccinarea este gratuită şi, evident, tratamentul bolii este gratuit oriunde în Uniunea Europenană. Şi atunci, pentru a nu se face o discriminare, am cerut ca aceste teste care ţin strict de certificate verde digital, să fie gratuite”, a spus Cristian Buşoi, potrivit Antena 3.

Cei care se opun spun că ţările lor nu au capacitatea tehnică, logistică şi financiară să îşi asume plata testelor PCR. 

„În foarte multe ţări europene, tinerii nu au avut nicio şansă până acum să fie vaccinaţi. Nu se va întâmpla nici în săptămânile viitoare. Abia către sfârşitul verii. Ori tinerii care vor dori să călătorească şi vor avea nevoie de certificatul digital sunt şi cei mai vulnarabili”, a adăugat Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel