Timișoara: Zeci de persoane dintr-un adăpost autorizat, posibilă intoxicație după o dezinsecție

Dezinsecție
Zeci de persoane din cel mai mare adăpost de noapte al Primăriei Timișoara au fost mutate, marți seara, în alt adăpost, după ce oamenii au acuzat disconfort respirator după o dezinsecție.

În cel mai mare adăpost al Primăriei din Timișoara marți la prânz s-a făcut dezinsecție. Din cauza mirosului puternic, mai multe persoane fără locuință care foloseau adăpostul au acuzat un disconfort respirator, așa că autoritățile timișorene au fost nevoite să le mute într-o altă clădire. La fața locului au fost chemate ambulanțele și ISU.

„Am fost solicitați să intervenim pentru o posibilă intoxicare cu substanțe necunoscute la adăpostul de noapte din Timișoara (strada Învățătorului, n.r.). Apelantul a susținut faptul că în cursul zilei s-a făcut dezinsecție și ca urmare se simte un miros puternic, iar unele persoane acuză disconfort la nivelul căilor respiratorii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Elena Megherea, citat de Agerpres.

La locul intervenției s-au deplasat de urgență un echipaj specializat de cercetare (CBRN), o autospecială de transport persone și victime multiple, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD cu medic, 11 pompieri și un echipaj Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

„În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN nu au fost constatate probleme, valorile fiind negative. 36 de persoane s-au autoevacuat, acestea au fost evaluate medical la locul intervenției, fără a fi constatate probleme. În prezent se acționează pentru ventilarea spațiilor. Toate persoanele fără adăpost vor fi relocate la adăpostul de noapte de pe strada Telegrafului", a precizat Elena Megherea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel