TIREOTROPINUM ALFA - prospect

Foto: Pixabay
TIREOTROPINUM ALFA - prospect. Acțiune: hormon de stimulare tiroidiană uman recombinant; legarea de receptorii TSH la nivelul celulelor epiteliale tiroidiene stimulează captarea iodului, dezvoltarea, sinteza şi eliberarea tireoglobulinei, triiodotironinei (T3) şi tiroxinei (T4).

TIREOTROPINUM ALFA - prospect

Denumire comercială: THYROGEN

Forma: pulbere pentru soluție injectabilă

Indicații: detectarea resturilor de tiroidă şi a cancerului bine diferenţiat de tiroidă, la pacienţii post tiroidectomie, cărora li se administrează terapie hormonosupresoare (THST); se foloseşte împreună cu testul la tireoglobulină serică, asociat sau nu cu investigaţia cu radioizotopi de iod. Stimulare preterapeutică la pacienţii post tiroidectomie cu risc mic, menţinuţi pe terapie hormonosupresoare pentru îndepărtarea resturilor de ţesut tiroidian în combinaţie cu 100 mCi iod radioactiv.

Contraindicații: hipersensibilitate. Sarcină.

Atenție: produsul nu trebuie injectat intravenos. Există o posibilitate teoretică ca Thyrogen, asemenea suprimării hormonilor tiroidieni, să producă stimularea creşterii tumorale, însă studiile clinice nu au evidenţiat acest fenomen.

Reacții adverse: Greaţă, vomă, fatigabilitate, ameţeală, cefalee, astenie, durere de spate, simptome gripale, febră, frisoane, parestezie, erupţii cutanate, urticarie, senzaţie de căldură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel