TOPOTECANUM - prospect

Foto: Pixabay
TOPOTECANUM - prospect. Acțiune: antineoplazic; inhibă topoizomeraza I, cu alterarea refacerii lanţurilor de ADN dublucatenar.

TOPOTECANUM - prospect

Denumire comercială: HYCAMTIN, POTACTASOL, TOPOTECAN

Forma: capsule, ulbere pentru soluție perfuzabilă

Indicații: monoterapie: tratamentul carcinomului pulmonar cu celule mici şi al carcinomului ovarian metastatic după eşecul terapiei de debut sau al celei ulterioare. În asociere cu cisplatina este indicat pentru tratamentul pacientelor cu carcinom de col uterin recidivant după radio-terapie şi al pacientelor cu stadiul IVB de boală. Pacientele tratate anterior cu cisplatină, necesită un interval prelungit fără tratament, pentru a justifica tratamentul în asociere. 

Contraindicații: Hipersensibilitate; depresie medulară severă; sarcină şi alăptare.

Atenție: Nu se administrează decât dacă numărul de neutrofile este peste 1,5 x 109/l,  cel de trombocite peste 100 x 109/l; readm. se face dacă numărul de neutrofile este de minimum 109/l şi cel al trobocitelor de min. 100 x 109/l, iar valoarea hemoglobinei este de minimum 9 g/dl, sau, dacă acestea sunt mai mici, se scad dozele; prudenţă la pacienţii cu o stare generală alterată, insuficiență renală, insuficiență hepatică; şoferi şi activităţi de precizie.

Reacții adverse: Neutropenie, febră, infecţii, septicemie, leucopenie, trombocitopenie,  anemie, greţuri, vărsături, diaree, stomatită, constipaţie, dureri abdominale, oboseală, astenie, alopecie, anorexie, rash, indispoziţie, hiperbilirubinemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel