Tort de banane, nuci și scorțișoară. Rețetă cu un gust irezistibil

imagine cu rol ilustrativ
Ca gustarea sau la micul dejun, un tort este întotdeauna binevenit. Această rețetă de tort cu banane pe care ți-o oferim te va încânta prin aroma sa unică și gustul irezistibil, fără să-ți pui în pericol silueta. 

De ce aceste ingrediente?

Bananele, pe lângă faptul că sunt hrănitoare, sunt și o gustare perfectă. Bogate in potasiu si vitamina B6, dar și în compuși bioactivi, cum ar fi fenolii, carotenoide și fitosteroli, acest fruct are multe beneficii pentru sănătate și protejează organismul împotriva stresului oxidativ, după cum se menționează aici. Ca să nu mai vorbim că un alt studiu a arătat avantajul consumului de banane ca sursă de energie, folosită în special de sportivii de anduranță.

Bogate în acizi grași, proteine ​​vegetale, fibre, vitamine, minerale, carotenoide și fitosteroli, nucile au o potențială acțiune antioxidantă  și ajută, de asemenea, la creșterea termogenezei, așa cum se arată în acest studiu.

În ceea ce privește scorțișoara, este un condiment folosit de milenii pentru efectele sale antiinflamatoare, antimicrobiene și antioxidante. În plus, face posibilă potențarea activității insulinei, așa cum este stipulat în acest studiu.

Rețetă Tort de banane, nuci și scorțișoară

Pentru această rețetă, ai nevoie de:

- 2 căni de făină de migdale

- 3 banane coapte și piure de banane

- 1 ¼ cană de nuci tocate

- 160 g fructoză

- 150 g unt vegetal

- 2 linguri de lapte de migdale

- 1 ou

- 1 linguriță bicarbonat de sodiu

- un vârf de cuțit de sare

- 2 lingurițe de scorțișoară

- 1 linguriță de extract de vanilie

Preîncălzește cuptorul la 180 ° C. 

Într-un castron pune făina de migdale, sarea, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara și amestecă bine.

Într-un alt castron, bate oul, untul topit și fructoza până se combină bine. Adaugă amestecul de mai sus și omogenizează cu o spatulă. Toarnă peste laptele de migdale, piureul de banane și extractul de vanilie. Apoi adaugă nucile și amestecă totul.

Toarnă compoziția în tava tapetată cu făină. 

Bagă la cuptor pentru 60 de minute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel