Tort de morcovi și portocale fără zahăr și lapte. Rețetă cu puține calorii

La micul dejun sau ca gustare, o felie de tort este întotdeauna binevenită și poate foarte bine să facă parte dintr-o dietă echilibrată. Adesea se recomandă limitarea consumului de dulciuri din cauza conținutului ridicat de zahăr. Însă tortul pe care vi-l prezentăm astăzi nu conține zahăr adăugat și nici gluten. În plus, e pe bază de morcovi și portocală, două alimente nutritive cu beneficii multiple. 

Morcovul și portocala, două alimente sănătoase

Este de la sine înțeles că morcovul este o legumă populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Este bogat în minerale și antioxidanți și este, de asemenea, o sursă de carotenoizi, vitamine și fibre dietetice. Sucul de morcovi protejează sistemul cardiovascular, potrivit acestui studiu, prin creșterea statusului antioxidant și reducerea peroxidării lipidelor.

Aliment cu un conținut scăzut de calorii, morcovul ține de foame, așa cum este stipulat în prezentul studiu; și, prin urmare, poate fi ușor integrat într-o dietă de slăbire. Bogat în vitamina A, morcovul este benefic și pentru sănătatea ochilor și ar putea chiar, potrivit unui studiu, să reducă degenerescența maculară legată de vârstă, datorită luteinei și zeaxantinei pe care le conține.

În ceea ce privește portocala, este un fruct bogat în vitamina C, dar și în potasiu, în folat de magneziu. Este bine cunoscut faptul că vitamina C este un micronutrient care joacă un rol important în susținerea funcțiilor celulare ale sistemului imunitar, așa cum s-a demonstrat în acest studiu. În plus, un alt studiu spune că sucul de portocale ar reduce riscul bolilor cardiovasculare la adulții cu niveluri moderate de colesterol.

După ce am enumerat beneficiile acestor ingrediente, să trecem la rețeta de Tort cu morcovi și portocale.

Ai nevoie de: 

- 2 portocale
- 5 morcovi
- ¾ cană fructoză
- 3 ouă
- 250 g făină fără gluten (100 g făină de orez, 100 g făină de porumb, 50 g pudră de migdale) + două lingurițe de psyllium
- 125 ml lapte de migdale
- 100 ml ulei de porumb
- 1 lingură de drojdie
- Un vârf de bicarbonat de sodiu
- Un vârf de sare
- Scorțișoară și nucșoară după gust (opțional)

Spală portocalele și curăță-le de coajă. Taie pulpa în patru părți și scoate sâmburii. Păstrează coaja de portocală. 

Într-un blender, amestecă portocalele cu fructoza și uleiul de porumb.

Curăță morcovii, dă-i prin răzătoare și pune-i deoparte.

Adaugă laptele de migdale și ouăle în amestec și omogenizează câteva minute.

Într-un castron, pune făina fără gluten și adaugă praful de copt, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare, precum și scorțișoară și nucșoară. Amestecă totul. Fă o gaură în mijlocul vasului și toarnă amestecul de portocale. Folosind o spatulă de lemn, amestecă totul până obții o pastă omogenă. În cele din urmă, adaugă morcovii rași.

Toarnă tortul în tava pe care ai acoperit-o cu hârtie de copt și bag-o în cuptorul încălzit anterior la 180 °, timp de 45 până la 60 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel