TOXINA BOTULINICA DE TIP A - prospect

Foto: Pixabay
TOXINA BOTULINICA DE TIP A - prospecte. Acțiune: relaxant al musculaturii striate; inhibă eliberarea de acetilcolină din componenta presinaptică, în placa motorie. 

TOXINA BOTULINICA DE TIP A - prospecte

Denumire comercială: DYSPORTIPSEN, VISTABEL, XEOMIN

Forma: pulbere pentru soluție injectabilă

Indicații: Ameliorarea temporară a aspectului ridurilor verticale, moderate spre severe, dintre sprâncene, observate în momentul încruntării, la adulţi cu vârsta < 65 de ani, atunci când severitatea acestor riduri are un impact psihologic important pentru pacient.

Contraindicații: Hipersensibilitate; miastenia gravis; sindromul Eaton Lambert;  infecţii la nivelul locurilor de injectare propuse.

Atenție: administrarea se face având la dispoziţie epinefrină sau alte măsuri anti-anafilactice. Pacienţii sau persoanele care îi îngrijesc trebuie sfătuiţi să solicite imediat ajutorul medicului, în cazul apariţiei tulburărilor de deglutiţie, de vorbire sau respiratorii. Prudenţă la pacienţii cu scleroză laterală amiotrofică sau cu tulburări neuromusculare periferice. Nu se recomandă la pacienţii cu antecedente de disfagie şi aspiraţie şi la pacienţii < 18 sau > 65 de ani, în sarcină şi alăptare.

Reacții adverse: Cefalee, ptoză palpebrală, eritem, slăbiciune musculară localizată, dureri la nivelul feţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel