Tragedia de la Victor Babeș. Ministrul Sănătății: ce știm este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a ținut marți, 13 aprilie, o conferință de presă despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș din București.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat marți, 13 aprilie, într-o conferință de presă, că TIR-ul ATI avea din 9 aprilie aviz de funcționare pe perioada stării de alertă. Acesta a afirmat că ”sistemul sanitar este suprasolicitat, că oamenii sunt cu siguranţă obosiţi, echipamentele sunt la limită, dar niciuna dintre acestea nu justifică o tragedie”.

”Am solicitat astăzi la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti avizul de funcţionare al Unităţii Mobile de Terapie Intensivă. Direcţia de Sănătate Publică a eliberat în data de 9 aprilie avizul de funcţionare cu caracter temporar pe perioada stării de alertă, la fel ca în alte cazuri. Din punctul de vedere al raportului DSP, în urma evaluării documentaţiei şi a expertizării, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă respectă normele de igienă şi de sănătate publică", a afirmat ministrul Voiculescu.

Acesta a mai precizat:

”Nu avem indicații că defecțiunea este dinăuntru TIR-uui, dar nu putem să știm lucrul ăsta, de asta este o anchetă în curs care ne va arăta lucrurile astea. Ce știm este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată. Din explicațiile pe care le-am primit de la domnul doctor Arafat, de la DSU, care a achiziționat aceste TIR-uri și care le are în operare împreună cu spitalul, știm că a fost o problemă care ține de presiunea oxigenului și asta asta ar fi dus sau ar fi putut duce. E o supoziție în momentul ăsta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel